De Magische gum van Google Foto's: wie niet weg is, is gezien

© MR - stock.adobe.com

De Magische gum van Google Foto's: wie niet weg is, is gezien

Geplaatst: 21 april 2024 - 07:29

Dirk Schoofs

Je had gehoopt dat het een geweldige foto zou worden, maar als je hem beter bekijkt in Google Foto’s, merk je dat er iets of iemand op staat die je liever niet op die foto had gezien. Met het magische gummetje van Google Foto’s haal je zo’n element in een vingerknip weg.

1 Magische gum selecteren

Vooraf: het magische gummetje maakt deel uit van de mobiele versie van Google Foto’s, dus als je de webversie op je desktopcomputer opent, dan zul je deze tool niet terugvinden. Ook maakt het deel uit van een Google One-abonnement. Heb je dat niet, dan mag je het magische gummetje wel een maand gratis testen. Met Google One heb je al vanaf 1,99 euro per maand extra cloudopslag (100 GB), een VPN-verbinding en extra mogelijkheden in Google Foto’s. Open de app en zoek de foto waarop de persoon of het object staat dat je wilt laten verdwijnen. Daarna scrol je in de onderste balk tot bij de optie Tools. Hier kun je kiezen uit Vervagen, Magische gum en Lucht.

De Magische gum van Google Foto's: wie niet weg is, is gezien -Kkl6_DmQTnSET38hVHDOZQ

We willen de vrouw op de achtergrond verwijderen.

2 Suggestie of handmatig

Als je Magische gum kiest, zal het programma meestal zelf een voorstel doen van elementen die het kan weghalen. Google Foto’s plaatst een witte overlay over deze elementen. Ben je het daarmee eens, dan tik je gewoon op Alles wissen. Het programma richt zich vooral op personen en objecten die op de achtergrond staan. Ben je het niet eens met het voorstel of toont het programma geen suggesties, dan trek je met je vinger een selectie over het element dat moet verdwijnen. Bevestig met de knop Wissen, zodat dit element zal verdwijnen. Onderaan staat een knop Resetten om de actie ongedaan te maken. De foto waarin je gegumd hebt, wordt als kopie opgeslagen, zodat het oorspronkelijke beeldbestand onaangeroerd blijft.

De Magische gum van Google Foto's: wie niet weg is, is gezien -E23JluWxRmKm06osacvYJA

Trek een ruwe selectielijn om de persoon die je wilt laten verdwijnen.

3 Wissen of camoufleren

Bij het magische gummetje kun je kiezen tussen Wissen of Camoufleren. De eerste optie haalt de ongewenste objecten volledig weg uit de foto. Ga je voor Camoufleren, dan zal het programma de kleuren en de verzadiging van dat object dempen, waardoor het meer in de achtergrond opgaat. Bij ons gaf de camouflage-optie teleurstellende resultaten, terwijl de wis-functie wel perfect werkte.

De Magische gum van Google Foto's: wie niet weg is, is gezien -WQIy-BHvSPyrVPu4ZTjGkQ

De optie Wissen geeft het beste resultaat.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten