© PXimport

5 pro-tips voor Microsoft Teams

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 20 april 2020 - 09:06

Aangepast: 14 december 2022 - 13:17

Justin Doornekamp

Microsoft Teams is een soort virtuele meetingroom waar je met collega’s kunt overleggen, videobellen en meer. De tool is een ideale manier om vanuit huis toch efficiënt samen te blijven werken met collega’s. Gebruik je Teams nog maar kort, dan zal je ondertussen de basisfuncties wel onder de knie hebben. Voor wie meer uit de tool wil halen, geven we vijf pro-tips.

1. Gebruik de zoekbalk efficiënt

Het is wellicht niet direct duidelijk dat je de zoekbalk binnen Teams ook kunt gebruiken om opdrachten uit te voeren. Klik op de zoekbalk en druk op de /-toets op je toetsenbord om een overzicht te krijgen van de beschikbare opdrachten. Zo kun je in een handomdraai je status aanpassen en zien wat er nieuw is aan Teams of in welke berichten je allemaal bent vermeld. Met deze opdrachten kun je net even wat sneller werken, vooral als het gaat om taakjes die je vaak uitvoert.

© PXimport

2. Toetsencombinaties

Sneltoetsen zijn ook een goede manier om sneller te werken, maar hoe vaak je ook surft op het internet of op je computer bezig bent, veel toetsencombinaties vergeet je snel. Het zijn er ook zoveel! Een gemiste kans, want ook met Teams kun je deze combinaties goed gebruiken. Wat te denken van Ctrl + E, waarmee je net als in je browser of Windows Verkenner direct kunt zoeken? Of Ctrl in combinatie met het plusje of minnetje op je toetsenbord? Daarmee kun je het beeld in- of uitzoomen. Ook handig: Ctrl + Shift + M om je microfoon tijdens een chat- of belsessie aan of uit te zetten en Ctrl + Shift + O om je camera aan of uit te zetten. Voer in de zoekbalk /toetsen in om een overzicht te krijgen van alle sneltoetsen.

© PXimport

3. Achtergrond wazig maken

Zit je in een videochat en wil je liever niet dat je collega’s je rommelige huiskamer zien? Dan kun je de achtergrond wazig maken. Dit werkt nog niet op alle apparaten, maar in principe kun je dit in een vergadering regelen door in de menubalk op de drie bolletjes te klikken en vervolgens op Mijn achtergrond vervagen. In de mobiele app van Teams vind je tijdens een videochat een icoontje linksboven in beeld om de achtergrond te vervagen.

4. Cloudopslag toevoegen

Gebruik je de gratis versie van Teams dan heb je standaard 10 GB aan gedeelde opslag en 2GB persoonlijke opslag in OneDrive. Maar wat als jij of je collega’s andere clouddiensten gebruiken? Dan kun je die gelukkig aan Teams koppelen door in de app op bestanden te drukken aan de linkerkant van de app en vervolgens op cloudopslag toevoegen. De meest populaire clouddiensten als Box, Dropbox en Google Drive worden door teams ondersteund.

© PXimport

5 Apps toevoegen

Teams biedt veel opties om samen te werken met collega’s en veel gebruikers zullen genoeg hebben aan deze opties. Maar gebruikt je bedrijf specifieke tools of programma’s, denk aan Zoom of WebEx, dan zou het fijn zijn als je deze direct kunt integreren in Teams. Anders blijf je immers tussen veel verschillende programma’s schakelen.

Gelukkig kun je dit in een handomdraai regelen door externe apps aan Teams toe te voegen. Klik in het linkermenu in de Teams-app op de drie horizontale bolletjes en vervolgens op Meer apps. Hier kun je op zoek gaan naar je favoriete apps. Gevonden? Klik op de app en vervolgens op Toevoegen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000