© PXimport

Het beste van 2017: Games

Geplaatst: 29 december 2017 - 13:43

Aangepast: 24 november 2022 - 12:56

Randolf Bouwma

2017 was een ijzersterk jaar voor games. Er kwamen in een moordend tempo zoveel toppers uit, dat het nagenoeg onmogelijk bleek om de tijd te vinden alles te spelen. De kerstvakantie is dan ook een mooi moment om de games te spelen die je eerder hebt laten liggen. Dit zijn de beste games van 2017.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Media has no description

© PXimport

The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor de Nintendo Switch won onlangs de prestigieuze Game of the Year Award, zoals verkozen door fans en vaklieden. En terecht. Het komt niet vaak voor dat een bepaalde game een heel genre op zijn kop zet. Maar na deze Zelda-game spiegelen we elke openwereld-game aan deze nieuwe, fantastische standaard.

Waar je in de voorgaande Zelda-spellen telkens meer bij het handje werd gehouden, laat Breath of the Wild je hand juist vrijwel meteen los. Je ontwaakt met geheugenverlies in een grot en zodra je de eerste stappen buitenzet, ben je helemaal vrij om Hyrule te verkennen. De wereld ligt aan je voeten je dan wellicht een cliché, het is in dit geval meer dan waar.

Lees hier de hele The Legend of Zelda: Breath of the Wild review.

Horizon: Zero Dawn

beste games 2017

© PXimport

Horizon: Zero Dawn is ook een openwereld-game, maar in dit geval van Nederlandse makelij. Guerrilla Games zet hiermee ons kleine landje stevig op de kaart in de game-industrie, zoals de studio eerder ook al deed met de Killzone-games. Die stonden al bekend om de bloedmooie graphics, en Horizon: Zero Dawn is wat dat betreft opnieuw erg vooruitstrevend.

Deze game is bij uitstek geschikt om je nieuwe 4K-tv met HDR-ondersteuning mee te dopen. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk vooral om de gameplay, en ook die staat bij Horizon als een huis. Je speelt als de stoere heldin Aloy, die in een post-apocalyptische spelwereld moet overleven tegen levensgevaarlijke mechanische dino's. Elk gevecht is een waar spektakel!

Lees hier de volledige Horizon: Zero Dawn review.

Super Mario Odyssey

beste games 2017

© PXimport

De Nintendo Switch is nog maar een jonge console, maar heeft nu al twee titels voortgebracht die voor altijd de boeken ingaan als enkele van de beste games alles tijden. Want naast The Legend of Zelda: Breath of the Wild lanceerde dit jaar ook Super Mario Oddysey, en wat een feestje is dat. Als je dacht dat zo'n antiek personage niet meer kon verrassen, dan heb je het mis.

Super Mario Oddysey is namelijk een platformgame die je constant nieuwe uitdagingen biedt, de ene nog origineler dan de andere. Zo transformeer je in vijanden door je pet tegen ze aan te gooien, waardoor je bijvoorbeeld ineens als een enorme T-rex door de levels stompt. Er zijn honderden Moons te verdienen als beloning voor je acties. Daar ben je dus wel even zoet mee.

Lees hier de hele Super Mario Odyssey review.

Nier: Automata

Nier: Automata

© PXimport

In 2017 bloeide de Japanse game-industrie weer helemaal op. Ga maar na: drie van de vijf games uit deze top vijf komen uit het land van de rijzende zon. Ook Nier: Automata is ontegenzeggelijk een Japanse game, vol schaars geklede dames in strakke pakjes en actie die behoorlijk over-the-top is. Maar dat is slechts een deel van het verhaal.

Onder de oppervlakte van Nier: Automata gaat namelijk een emotioneel en diepgaand verhaal schuil, vol filosofische vraagstukken over de band tussen mens en machine. Als de android 2B (or not to be!) vecht je tegen kwaadaardige robots die de aarde hebben overgenomen, maar niets is wat het lijkt. Door onze collega's van Gamer.nl met recht uitgeroepen tot meesterwerk.

Lees hier de volledige Nier: Automata review.

Cuphead

beste games 2017

© PXimport

Je hoeft maar één blik op Cuphead te werpen om er helemaal verliefd op te worden. De unieke grafische stijl is duidelijk geïnspireerd door de vroege werken van Disney: nostalgie alom dus. Maar buiten de unieke stijl om herinneren we Cuphead voornamelijk vanwege zijn moeilijkheidsgraad. Die is namelijk pittig. Heel erg pittig.

Cuphead is een game voor doorzetters. Ieder baasgevecht speel je op het scherpst van de snede. Het is bittere noodzaak om de aanvalspatronen van vijanden uit je hoofd te leren en daarop te anticiperen. In de praktijk betekent dat heel vaak sterven en net zo vaak opnieuw proberen. Maar als je eindelijk de overwinning naar binnen sleept, is die des te zoeter.

Lees hier de hele Cuphead review.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000