Fortnite: Download en installeer 'm op je Android-smartphone

Fortnite: Download en installeer 'm op je Android-smartphone

Game accessoires

Geplaatst: 12 oktober 2018 - 05:50

Aangepast: 24 november 2022 - 13:17

Daan Doedens

Fortnite Battle Royale is eindelijk beschikbaar voor Android-smartphones, en nu hij niet meer exclusief voor telefoons Samsung is, kun je hem op elke Android-smartphone downloaden. Fortnite Battle Royale spelen? Zo doe je dat!

Fortnite is immens populair. De game is te spelen op pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en iOS, maar een Android-versie was er nog niet echt. Tot nu. Het was een tijdje een exclusive voor de Samsung Galaxy-telefoons, maar nu kan iedereen met een (beetje een nieuw) Android-smartphone de game spelen.

Fortnite downloaden voor Android

Tot vandaag moesten bezitters van alle andere smartphones dan een Samsung Galaxy of iPhone flink wat stappen ondernemen om Fortinte te kunnen spelen. Voor iOS was de game al veel langer beschikbaar, en de afgelopen maand konden Galaxy-gebruikers er al mee aan de slag. Maar nu hoef je niet meer te wachten.

Op de website van Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite Battle Royale, staat een link waarmee iedereen de game kan downloaden. Het is officieel nog een bèta-versie, maar aangezien de game voor praktisch elk ander platform al langer bestaat en ook al een dikke maand op Galaxy's en een select groepje andere Androids draait, zul je daar weinig van merken. Nu staat niets je meer in de weg voor een robbertje vechten in de populairste gratis game van dit moment.

Wat is Fortnite Battle Royale?

Heb je de hype rond Fortnite gemist? Geen zorgen, we leggen het graag nog een keer uit. Fortnite is een zogenaamde Battle Royale-game. Dat genre is vooral bekend geworden door de film The Hunger Games en zijn vervolgen, waarin een groep mensen tegen elkaar moet vechten in een afgebakend, steeds kleiner wordend gebied, en de laatste overgeblevene is de winnaar.

Fortnite werkt ook met dat principe: jij en 99 anderen worden gedropt op de map, en moeten zo snel mogelijk een fort bouwen en wapens zien te vinden. De potjes zijn snel, de grafische stijl is fantastisch en het genre is vrij nieuw in games, wat van Fortnite een absolute knaller maakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000