Sites als snelkoppeling op bureaublad of homescherm

© PXimport

Sites als snelkoppeling op bureaublad of homescherm

Desktops & monitoren

Geplaatst: 9 maart 2022 - 15:34

Aangepast: 14 december 2022 - 12:39

Redactie Computer!Totaal

Wanneer je sommige sites regelmatig bezoekt, is het handig wanneer je de links op je bureaublad of homescherm kunt zetten. Zowel op je pc als op je smartphone is dit zo gedaan. Je favoriete sites vind je snel terug als je sites als snelkoppeling aanmaakt. Hoe je dat in de meest gangbare browsers doet, lees je hier.

Slepen naar je bureaublad

De gemakkelijkste manier om een site als snelkoppeling op je bureaublad te plaatsen, werkt eigenlijk in alle browsers op dezelfde manier. Wel zo makkelijk! De volgende methode is van toepassing op Chrome, Edge en Firefox.

Zorg ervoor dat de browser niet op volledig scherm is geopend, zodat je je bureaublad er achter ziet staan. Klik nu in de adresbalk op het slotje voor de url van de site en houd de muisknop ingedrukt. Nu kun je de site naar je bureaublad slepen en de snelkoppeling wordt aangemaakt. 

In Safari voor Mac werkt het overigens ongeveer hetzelfde, maar dan kun je de hele url selecteren en slepen. Je hoeft dus niet het slotje te zoeken.

© PXimport

In Chrome

In Chrome is er nog een manier om eenvoudig een koppeling maken naar elke website. Wanneer je in Chrome de website van je keuze hebt gevonden, klik je op de 3 puntjes rechts naast de browserbalk. In het menu dat volgt ga je naar Meer hulpprogramma’s. Vervolgens klik je in het menu dat nu links uitklapt op Snelle link maken. 

In een nieuw venster staat een suggestie voor de naam die de website krijgt op het bureaublad. Laat dit staan of typ een nieuwe naam in het vak. Klik vervolgens op Maken en je link staat op je bureaublad. 

Snelkoppeling maken in Windows 10

Voor alle Windows-gebruikers is er een algemene manier om een weblink op je bureaublad op te slaan. Ga hiervoor in de browser naar de website die je als snelkoppeling wilt. Klik op de adresbalk, selecteer heel het adres en kopieer dit (Ctrl+C). 

Vervolgens ga je naar het Bureaublad en klik je met de rechtermuisknop op een lege plek. Klik nu op Nieuw, Snelkoppeling en op de lege ruimte waar de link moet komen te staan (bij Geef de locatie van het item op). Vervolgens plak (Ctrl+V) je daar de link en klik je op Volgende. Bepaal nog even een handige naam en klik dan op Voltooien.

© PXimport

Website op homescherm smartphone (Android en iOS)

Het homescherm van je telefoon is niet alleen voor apps. Net als op het bureaublad van je pc kun je er ook links op opslaan. Op je Android-telefoon doe je dat bijvoorbeeld door Chrome te openen. Vervolgens klik je op de menuknop en op Toevoegen aan startscherm. Nu kun je de link een naam geven en deze aan je home screen toevoegen. Bij andere populaire browsers (zoals Firefox) werkt dit nagenoeg hetzelfde. 

Ook met je iOS-device kun je een website opslaan op je homescherm. Hiervoor gebruik je de Safari-browser en ga je naar de website die jij wilt opslaan. Op de toolbar van de browser klik je op de Deelknop, dat is het rechthoekje met de omhoogstaande pijl. Vervolgens klik op je op Toevoegen aan homescherm.

Het opslaan van een link op je bureaublad of homescherm kan zeer handig zijn om een website snel terug te vinden. Met bovenstaande eenvoudige manieren doe je dit in een handomdraai.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000