Zo vind je een vergeten wachtwoord terug in Chrome

© PXimport

Zo vind je een vergeten wachtwoord terug in Chrome

Geplaatst: 10 december 2021 - 14:57

Aangepast: 17 december 2022 - 20:14

Redactie Computer!Totaal

Waarschijnlijk gebruik je voor veel websites verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen. Dat is immers wel zo veilig. Hierdoor kan het echter wel voorkomen dat je een wachtwoord vergeet. Wat kun je dan doen?

Google's browser Chrome heeft een verstopte functie die je kunt gebruiken als je je wachtwoord even niet meer weet. Klik op de drie horizontale streepjes in de rechter bovenhoek en klik op Instellingen, of typ chrome://settings in de adresbalk en druk op enter. Klik op Wachtwoorden. Zoek de betreffende website op en klik op het onherkenbaar gemaakte wachtwoord.

Als je op Wachtwoord weergeven klikt (aangeduid met een oog-icoontje), zal Chrome je vragen om het wachtwoord van het account van je besturingssysteem in te voeren, als je dat tenminste hebt ingesteld. Voer het hoofdwachtwoord in en Chrome zal je het wachtwoord dat je zocht laten zien. 

Binnen het menu Wachtwoorden kun je ook klikken op Wachtwoorden controleren. Chrome doet dan een check of je wachtwoorden mogelijk gehackt zijn. Wil je wachtwoorden aanpassen, dan kun je klikken op Bekijk en beheer opgeslagen wachtwoorden in je Google-account. Vervolgens kun je voor iedere website het wachtwoord aanpassen.

Ook is het mogelijk om automatisch op websites in te loggen met de door Chrome opgeslagen inloggegevens. Als je de functie aanzet, dan hoef je niet iedere keer je identiteit te bevestigen voordat je inlogt op een website. 

Toch niet helemaal tevreden over de manier waarop Google je wachtwoorden opslaat? Je hoeft niet per definitie de wachtwoordenkluis van je browser te gebruiken. Er zijn veel andere tools die je wachtwoorden netjes bijhouden. Een bekende dienst is bijvoorbeeld LastPass, maar sinds er veranderingen zijn doorgevoerd aan het gratis abonnement, is de dienst ineens een stuk minder bruikbaar voor gebruikers die niet betalen. In dit artikel zetten we vijf alternatieven op een rijtje.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000