'Nieuwe Apple iTV al rond de zomer beschikbaar'

© CIDimport

'Nieuwe Apple iTV al rond de zomer beschikbaar'

Geplaatst: 29 december 2011 - 12:04

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie

Apple zal in 2012 met een nieuwe iTV komen. Na een eerdere mislukte poging in 2006 om de televisie te revolutionaliseren, zal het bedrijf het dit keer anders aanpakken.

Volgens bronnen van Digitimes zal de nieuwe iTV in het eerste kwartaal van 2012 in productie gaan. Het zou dit keer gaan om volwaardige televisies, in tegenstelling tot de iTV uit 2006. Dit laatste gerucht wordt echter tegengesproken door andere bronnen, die zeggen dat Apple juist op dezelfde voet verder zal gaan als gezien bij de iTV uit 2006.

De iTV zou in twee formaten beschikbaar komen, namelijk een 32 inch- en een 37 inch-variant. Sharp zou volgens de geruchten de panelen gaan maken. De chips van het toestel zouden door Samsung worden geproduceerd.

Steve Jobs heeft in zijn biografie gezegd dat hij televisies ‘gekraakt’ had en dat de iTV de simpelste gebruikersinterface zou hebben die voor te stellen is.

Verder gaan er geruchten dat de iTV de A6-processor zou gebruiken en dat Siri ondersteund wordt op het apparaat. De iTV zou naar schatting in het tweede of derde kwartaal van 2012 in de winkel liggen.

Via: The Register

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000