Aantal oudere internetters fors toegenomen

Aantal oudere internetters fors toegenomen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 28 december 2011 - 11:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:43

Het percentage ouderen van 65 tot 75 jaar dat internet gebruikt is in 2011 bijna verdubbeld sinds 2005. Nederland staat daarmee in de top 3 van Europa.

In 2005 maakte ruim drie op de tien Nederlandse ouderen gebruik van het internet. In 2011 was dat al zes op de tien. Ook het totaal aantal internetgebruikers is gegroeid van ongeveer 80 naar ruim 90 procent in diezelfde periode, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.
Ouderen zitten het meest op internet om te emailen of om informatie op te zoeken over producten of diensten. De vormen van internetgebruik die het meest zijn toegenomen onder deze leeftijdsgroep zijn internetbankieren en het lezen of downloaden van kranten en nieuwsbrieven. Deze activiteiten worden ongeveer 20% vaker gedaan sinds 2005.
Nederland staat op basis van cijfers uit 2010 op de derde plek wat betreft het percentage oudere internetters. Alleen in Luxemburg en Zweden is een groter percentage van de ouderen online te vinden. Ook het totale percentage van Nederlanders dat internet gebruikt is hoog. Alleen in Zweden is een groter aandeel van de bevolking online.

Bron: CBS

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000