Zo zet je Radeon Integer aan en maak je retrogames mooier

© PXimport

Zo zet je Radeon Integer aan en maak je retrogames mooier

Geplaatst: 3 februari 2022 - 14:26

Aangepast: 14 december 2022 - 10:07

Wesley Akkerman

Met Radeon Integer Scaling is het mogelijk graphics van een lage resolutie in een hogere resolutie op je computer weer te geven. En dat terwijl de game in kwestie prima blijft draaien. In dit artikel leggen we uit wat je daarvoor moet doen.

Voordat we kunnen beginnen is het goed om te weten dat je over een AMD-kaart beschikt en dat je de meest recente versie van AMD Radeon Adrenaline Software geïnstalleerd hebt. Je hebt hiervoor tenminste een AMD HD 7000 of later nodig.

Voldoe je aan de eisen? Open dan het programma en ga naar de instellingen die je rechts bovenin ziet staan. Daar staat een kopje waarmee je de display-instellingen regelt. Dit is een plek waar je heel wat functies aantreft. 

De functie die we zoeken is natuurlijk Radeon Integer Scaling. Het kan zijn dat de optie vooralsnog niet ondersteund wordt door je computer, maar dat is met een simpele fix te verhelpen. Je moet namelijk eerst GPU Scaling activeren, dan werkt Integer Scaling ook.

© PXimport

AMD Radeon Integer Scaling

In principe ben je klaar na het doorlopen van de bovenstaande stappen. Maar als je wil dan kun je nog de instellingen induiken van AMD Radeon Integer Scaling. Zo kun je bijvoorbeeld op app- of gameniveau wat instellingen aanpassen, indien nodig.

Maar waarom zou je dit doen? AMD Radeon Integer Scaling is een techniek die oudere games een veel hogere resolutie meegeeft. Het gaat dan om videogames die uitkwamen voor het 4k-tijdperk. Je schaalt de resolutie van die games dus op, waardoor ze er veel mooier uitzien op het moderne display boven je computer. De spellen ogen schoner en scherper dan ooit tevoren.

Dat is niet het enige voordeel, gelukkig. Teksten zijn namelijk ook veel beter leesbaar op moderne monitors. Houd er overigens rekening mee dat de software niet perfect is en dat je tegen problemen kunt aanlopen. Zo kan het gebeuren dat een game alsnog niet de complete ruimte van het scherm benut. AMD doet een hoop, maar kan immers geen wonderen verrichten.

Verder is het zo dat deze techniek ervoor zorgt dat oudere hardware en modernere games beter te combineren zijn. Met Radeon Integer geactiveerd krijg je toegang tot een grafische boost, terwijl dat niet ten koste hoeft te gaan van je prestaties. 

Mocht je dus zo’n grafische kaart hebben van AMD en iets meer uit je systeem willen halen, dan kan Radeon Integer het verschil maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000