Deathadder V2 X Hyperspeed - Snel draadloos muisje voor games en kantoor

© PXimport

Deathadder V2 X Hyperspeed - Snel draadloos muisje voor games en kantoor

Geplaatst: 17 december 2021 - 11:04

Aangepast: 25 november 2022 - 11:21

Robbert Brus

Wie opzoek is naar een gamingmuis komt al snel terecht bij Razer. De fabrikant heeft een enorm assortiment en voor elke gamer een uniek vormgegeven muis met elk zijn unieke eigenschappen. De Razer Deathadder V2 X Hyperspeed is het goedkopere alternatief voor de Deathadder V2 Pro Wireless. De muis is niet alleen een aanwinst voor de prijsbewuste gamer. Dankzij het ergonomische ontwerp werkt de muis ook erg prettig op de thuiswerkplek.

Het eerste dat ons opviel aan de Razer Deathadder V2 X Hyperspeed is dat onder de topcover ruimte is voor een AAA- en een AA-batterij. Erg handig en iets dat we nog niet eerder in een muis hebben gezien. Onder de topcover vinden we ook ruimte om de 2.4 GHz usb-module in op te bergen. Handig als je alleen gebruik wil maken van de bluetooth-functie van de muis. 

Tijdens het testen maakten wij gebruik van beide verbindingen. In de praktijk werkte dat erg goed. Via een switch aan de onderkant van de muis kun je snel en gemakkelijk tussen de twee verbindingen wisselen. Zo konden we de muis gemakkelijk meenemen van onze game pc naar de Surface-tablet voor wat kantoorwerk. 

De muis werkt op een AA- of AAA-batterij.

© PXimport

Razer Deathadder V2 X Hyperspeed

© PXimport

Fijn werken

Dankzij de ergonomische vorm ligt de Deathadder V2 X Hyperspeed lekker in de hand. Het lichte gewicht en de gevoelige sensor zorgen ervoor dat je zeer nauwkeurig kunt werken. De sensor heeft een maximale gevoeligheid van 14000 DPI. Via de twee knoppen linksboven de linkermuisknop kan de gevoeligheid worden aangepast. 

Desgewenst kan via de Razer Synapsesoftware ook een andere functie worden toegewezen. De plek van deze knoppen vinden we wel wat onpraktisch. Ze zitten net te ver opzij waardoor ze per ongeluk ingedrukt worden als je met de muis ergens tegenaan tikt. 

Met de bijbehorende software kun je de functionaliteit naar eigen inzicht instellen.

© PXimport

Conclusie

De Razer Deathadder V2 X Hyperspeed is een erg fijne muis. Het enige nadeel is de onhandige plaatsing van de dpi-knoppen. Bij een volgend ontwerp zien we dan ook liever dat deze knoppen weer op de gebruikelijke plek onder het scrolwiel komen. 

Voor de rest is de Deathadder V2 X Hyperspeed een echte topper. Niet alleen om mee te gamen, maar zeker ook als aanvulling op je thuiskantoor

9,0

Razer Deathadder V2 X Hyperspeed

Pluspunten

Ligt lekker in de hand

Plek voor AA- of AAA-batterij

Licht

Nauwkeurig en snel

Minpunten

Dpi-knoppen onhandig geplaatst

Conclusie

**Prijs** € 69,99 **Gewicht** 86 gram **OS** Windows 8 of later, macOS 10.10 of later **Aansluitingen** Draadloze verbinding via USB 2.4 GHz-adapter of Bluetooth Low Energy **Batterijduur** Tot 235 uur (2,4 GHz) of 615 uur (BLE) **Maximale gevoeligheid (DPI)** 14000 **Maximale snelheid (IPS)** 300 **Programmeerbare knoppen** 7 **Vormfactor** Ergonomisch rechtshandig ontwerp **Afmetingen** 127 x 61,7 x 42,7 mm **Website** [www.razer.com]( https://www.razer.com/gaming-mice/razer-deathadder-v2-x-hyperspeed)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten