Zo kun je je Chromecast resetten

© PXimport

Zo kun je je Chromecast resetten

Geplaatst: 4 maart 2022 - 13:06

Aangepast: 14 december 2022 - 10:05

Wesley Akkerman

Werkt je Chromecast niet goed meer, dan kan het helpen om het streamingapparaatje te resetten. Hoe doe je dat? Wij leggen het uit!

Gelukkig is het resetten van een Chromecast zo gebeurd. Het kost je slechts een paar minuten, als dat het al is. In sommige gevallen kan een probleem verholpen worden door het systeem even opnieuw op te starten (stekker eruit, stekker erin). Mocht dat niet afdoende zijn, dan gaan we over op de rest. Je gaat dan terug naar de fabrieksinstellingen. Houd er dan rekening mee dat je de dongle opnieuw moet instellen, maar ook dat is zo gebeurd.

Chromecast resetten: optie 1

Je kunt de Chromecast op twee manieren resetten. De eerste optie betreft het gebruik van de fysieke resetknop op het apparaat. Dat is een klein knopje dat op de zijkant zit. Dat knopje moet je indrukken en ongeveer 25 seconden vasthouden. Je kunt stoppen met drukken op het moment dat het ledlampje begint met flitsen.

Dan zijn we er nog niet. Daarna is het de bedoeling om ook even de stekker uit het stopcontact te trekken. Meestal hoef je dit voor maar een per seconden te doen. Maar in de meeste gevallen is een grens van minimaal dertig seconden aan te raden, zoals je dat ook bij je router zou doen, bijvoorbeeld. Wanneer je nu weer de stekker in het stopcontact doet, dan weet je zeker dat de Chromecast teruggebracht is naar fabrieksinstellingen. 

 

© PXimport

Chromecast resetten: optie 2

Je kunt de Chromecast ook via de Google Home-app resetten. Je gaat dan als volgt te werk.

  • Open de Google Home-app op je smartphone of tablet

  • Zoek de Chromecast op die je wil resetten (op de screenshots gebruiken we hiervoor Chromecast Ultra)

  • Open die Chromecast door erop te tappen en tap rechts bovenin op het tandwieltje

  • Tap nu rechts bovenin op de drie puntjes en selecteer Terugzetten op fabrieksinstellingen

  • Bevestig je keuze door op de brede, blauwe knop te drukken

Let wel op. Want de optie voor het resetten binnen de app is alleen beschikbaar wanneer de Chromecast in kwestie verbonden is met hetzelfde netwerk als je smartphone. Heb je dus een tweedehands model op de kop getikt, dan kun je alleen van optie 1 gebruikmaken.

Chromecast installeren

Het aansluiten van een Chromecast werkt erg eenvoudig. Het maakt in principe ook niet uit welke generatie Chromecast je hebt. Ook de ChromeCast Ultra, die 4K-beelden en HDR streamt sluit je op dezelfde manier aan. Na het opnieuw opstarten volg je gewoon de instructies op die gepresenteerd worden op het scherm. Het maakt niet uit voor welke methode je gekozen hebt. Wil je kijken of je Chromecast werkt? Start dan even de YouTube-app, kies een video en druk op het Cast-knopje (het schermpje met drie golfjes). In het lijstje verschijnt de naam van je net-ingestelde Chromecast. Kies deze en je zult zien dat je video op je televisiescherm wordt afgespeeld. In een ander artikel leggen we uit hoe je de Chromecast weer aansluit op je tv

Mocht je er niet uitkomen, dan heeft Google een interactieve installatiepagina voor je in het leven geroepen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten