Sony WH-1000XM3 - Mobiel luistergenot voor audiopuristen

© PXimport

Sony WH-1000XM3 - Mobiel luistergenot voor audiopuristen

Geplaatst: 3 oktober 2018 - 12:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Maikel Dijkhuizen

Sony lanceerde afgelopen zomer zijn nieuwste bluetooth-hoofdtelefoon. De Sony WH-1000XM3 heeft een vernieuwd ontwerp en verbeterde ruisonderdrukking. Bovendien laadt deze over-ear-koptelefoon ook nog eens zeer vlot op, zodat je ’s ochtends vroeg nog even snel de accu kunt vullen.

De Sony WH-1000XM3 is met een adviesprijs van bijna vierhonderd euro stevig aan de prijs, maar daar krijg je wel een luxeproduct voor terug. Zo levert Sony een stijlvol opberghoesje mee waar je de gevouwen hoofdtelefoon én alle kabels in kwijt kunt. De vormgeving is sober, want je kunt kiezen tussen een volledig zilveren of zwarte kleurstelling. Met 255 gram is deze hoofdtelefoon bepaald geen zwaargewicht. In combinatie met de zachte oorkussens leent de WH-1000XM3 zich dus prima voor lange luistersessies.

Sony levert een draagtas, vliegtuigadapter, oplaadkabel en hoofdtelefoonsnoertje mee.

© PXimport

Verbeterde ruisonderdrukking

Nadat de hoofdtelefoon via bluetooth is verbonden, stelt Sony voor om een aparte hoofdtelefoon-app te installeren. Via een langdurige software-update voeg je hiermee Google Assistent-spraakondersteuning toe. Bovendien optimaliseer je hiermee naar eigen wens de mate van ruisonderdrukking. Sony gebruikt een nieuwe chip om het omgevingsgeluid te verminderen. Middels een knopje onder de linkeroorschelp schakel je deze functie in, waarna je geen last meer hebt van luidruchtige mensen en ronkende voertuigen. Zelfs op een laag volumeniveau moet je goed je best doen om omgevingsgeluid op te vangen. Een knappe prestatie, want een betere ruisonderdrukking zijn we niet eerder tegengekomen!

Via een klein knopje onder de oorschelp schakel je ruisonderdrukking in.

© PXimport

Geluidskwaliteit

Tijdens het luisteren bedien je de muziek door de rechteroorschelp aan te raken. Veeg bijvoorbeeld omhoog om het volume op te schroeven en naar rechts om naar het volgende nummer te gaan. Dit werkt uiterst intuïtief. Twee neodymium-magneten met een diameter van 4 centimeter zetten een uitgebalanceerd geluid neer, waarbij het hoog opvallend veel detail laat horen. Zeker tijdens drukke muziekstukken met de nodige instrumenten klinkt de WH-1000XM3 stukken beter dan het gros van de bluetooth-hoofdtelefoons. Op een volle accu biedt de accu een speeltijd van zo’n dertig uur. Voor het opladen levert de Japanse fabrikant helaas een wel erg korte usb-kabel mee. Laad je de WH-1000XM3 slechts tien minuten op via een geschikte netadapter (niet meegeleverd), dan bedraagt de speeltijd al meteen vijf uur.

Conclusie

Als je onderweg graag naar muziek luistert, zal de WH-1000XM3 zonder twijfel goed bevallen. De verbeterde ruisonderdrukking, comfortabele pasvorm en hoogwaardige audiokwaliteit laten je ongestoord van muziek genieten. Alleen het saaie design kan wat ons betreft wel een opfrisbeurt gebruiken.

9,0

Sony WH-1000XM3

Pluspunten

Handig opberghoesje

Uitstekende audiokwaliteit

Verbeterde ruisonderdrukking

Snellaadfunctie

Slimme bediening

Minpunten

Duur

Sober design

Trage software-updates

Korte usb-kabel

Conclusie

**Prijs** € 380,- **Audio-units** 2 neodymium-magneten van 4 cm **Draadloos** Bluetooth 4.2, nfc **Impedantie** 47 ohm **Frequentiebereik** bij bluetooth 20 – 40.000 Hz **Gewicht** 255 gram **Website** [www.sony.nl](https://www.sony.nl/electronics/hoofdtelefoons-met-hoofdband/wh-1000xm3)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten