Large Files and Folders Finder+ - Vind grote bestanden

© PXimport

Large Files and Folders Finder+ - Vind grote bestanden

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 juli 2021 - 10:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Dirk Schoofs

Je hebt vorig jaar een nieuwe harde schijf gekocht en merkt tot je stomme verbazing dat de opslagruimte ondertussen alweer bijna vol zit. Waar is die zee van ruimte gebleven? Die vraag kan Large Files and Folders Finder+ beantwoorden.

Deze tool heeft zijn naam niet gestolen. Eerst moet je de partitie of drive selecteren die deze tool moet analyseren. Je klikt op Start en wacht enkele seconden tot je de lijst van bestanden en mappen krijgt die verantwoordelijk zijn voor het opsouperen van de schijfruimte. De tool werkt natuurlijk ook bij netwerkschijven en usb-stations.

Scannen

Standaard staat de scanner ingesteld op 500 Mb, maar je kunt onderaan bij de zoekopties de minimale grootte aanpassen die deze tool moet hanteren. Wil je niet dat mappen in de resultaten worden opgenomen, dan gebruik je alleen de optie Files en haal je het vinkje bij Folders weg. Hoewel de meeste van de gevonden items grote systeembestanden zijn die je niet zomaar kunt verwijderen, kom je meestal toch uit bij een aantal slokkoppen.

Vermijd bestanden te verwijderen uit de Windows-installatiemap, de gebruikersprofielmap en de programma-installatiemap. In de linkerbalk kun je trouwens in de boomstructuur aanduiden welke mappen niet en wel doorzocht mogen worden.

© CIDimport

Schijfopruiming

Door met de rechtermuisknop op zo’n bestand te klikken, kun je het verwijderen, verplaatsen of zelfs de-installeren als het om een toepassing gaat. Bovendien is het mogelijk om het resultaat in een Excel-verslag te exporteren. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld aan iemand advies wilt vragen.

Vanuit het programma kun je trouwens het Windows-programma Schijfopruiming openen. En het programma bevat een soort waarschuwingssysteem, Disks Watchdog, dat je met een notificatie en/of e-mail waarschuwt wanneer je de gespecificeerde hoeveelheid ruimte overschrijdt.

Conclusie

Large Files and Folders Finder+ bespaart je de tijd van handmatig zoeken. Het is wel opletten geblazen, omdat de software je niet waarschuwt wanneer je essentiële systeembestanden zou willen wissen.

© CIDimport

6,0

ONS OORDEEL

Large Files and Folders Finder+ 2.0.0.6

Pluspunten

Eenvoudig in gebruik

Waarschuwingssysteem voor schijfverbruik

Minpunten

Niet zonder risico

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [www.ftsoftcompany.com](http://www.ftsoftcompany.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000