Met KeePass is het lastig om je wachtwoorden op andere of meerdere apparaten te openen. KeeWeb wil dat probleem oplossen, door middel van een webapplicatie waarmee je overal eenvoudig toegang hebt tot je wachtwoorden.

Waarom KeeWeb?

KeeWeb is een wachtwoordbeheerder die compatible is met databases van KeePass. Het voordeel van KeeWeb is dat het volledig in de browser werkt en toch je privacy goed waarborgt. De webapp stelt je in staat om een KeePass-database te uploaden, het hoofdwachtwoord in te vullen en daarna je wachtwoorden in te zien. Dat klinkt erg onveilig, maar dat is het niet. KeeWeb werkt namelijk geheel offline. Ga maar naar de website van KeeWeb, wacht totdat de pagina is geladen en trek dan de internetstekker eruit. Klik bijvoorbeeld op Demo, waarna je nog gewoon alle functies van KeeWeb kunt gebruiken. 

KeeWeb werkt in de browser, maar is gewoon offline te gebruiken.

Database openen

Om KeeWeb te gebruiken met je eigen wachtwoorden, klik je op de knop Open en blader je naar de KeePass-database die je offline gebruikt. Dan is het echter niet mogelijk om wijzigingen die je online maakt op te slaan. Daarvoor is het nodig om je KeePass-database te uploaden naar Dropbox of OneDrive. Zolang je een sterk wachtwoord hebt ingesteld op je database, is dat geen probleem. Om vanaf een clouddienst je KeePass-database te openen, klik je in KeeWeb op More en kies je voor een dienst. Wij kiezen voor Dropbox. Log in op je Dropbox-account en klik op Aanmelden en daarna op Toestaan om KeeWeb toegang te geven. Je krijgt dan de foutmelding Nothing found, omdat KeeWeb geen databases heeft kunnen vinden. Dat komt omdat KeeWeb een nieuwe map aanmaakt waar je de database van KeePass in moet plaatsen. Je vindt deze map in je Dropbox-map en dan bij Apps / KeeWeb. Als je daarin je KeePass-database plaatst en het daarna nog eens probeert, kun je de betreffende database in KeeWeb selecteren. Klik erop om ‘m te openen, vul je wachtwoord in en druk op enter.

Met KeeWeb kun je inloggen op Dropbox om je KeePass-wachtwoorden in te zien.

KeeWeb gebruiken

Als je eenmaal de KeePass-database in KeeWeb hebt geladen, kun je nu je wachtwoorden beheren. Links kun je kiezen voor All items om alle items te zien. Je kunt ook categoriseren op kleuren of labels, door voor respectievelijk Colors of Tags te kiezen. Je kunt een kleur instellen door links naast de titel van een item op het bladwijzericoon te klikken. KeeWeb heeft een aantal handige instellingen. Als je onderaan op het tandwiel klikt, kun je bijvoorbeeld het thema wijzigen bij Theme en de automatische vergrendeltijd instellen bij Auto-lock if the app is inactive. Je vindt hier ook handige sneltoetsen op het tabblad Shortcuts. Met bijvoorbeeld Ctrl + B kopieer je de gebruikersnaam en met Ctrl + C kopieer je het wachtwoord.

In de instellingen van KeeWeb vind je een overzicht van alle sneltoetsen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000