Eenvoudig inloggen: zeg vaarwel tegen de pincode in Windows 11

© Oleksiy Ostystyi

Eenvoudig inloggen: zeg vaarwel tegen de pincode in Windows 11

Geplaatst: 19 juni 2023 - 07:32

Dirk Schoofs

Een van de beveiligingsfuncties in Windows 11 is het inloggen met een pincode. Maar als je de enige gebruiker van de computer bent en je pc bevat geen belangrijke bestanden, dan vind je inloggen via de pin misschien overbodig. Hoe je de pin-aanmelding verwijdert, leggen we uit in dit artikel.

Aanmeldingsopties 

Gebruik Windows-toets+I-toets om de app Instellingen te openen. Daar kies je Accounts in de linkerzijbalk en kun je rechts de Aanmeldingsopties selecteren. Hier zie je vier manieren om je aan te melden, waaronder Pincode. Als je op deze optie klikt, kun je onder andere de pincode wijzigen. Daaronder staat de optie: Deze aanmeldingsoptie verwijderen. Klik op de knop Verwijderen en bevestig je keuze. Daarna moet je het wachtwoord van je Microsoft-account typen en op OK klikken. 

Eenvoudig inloggen: zeg vaarwel tegen de pincode in Windows 11-50492192

In de Aanmeldingsopties kun je de pincode uitschakelen. 


0

Powered by

logo

Hello-aanmeldingsvereiste uitschakelen 

In sommige gevallen is het niet mogelijk om de knop Verwijderen aan te klikken. Dat komt dan omdat de Hello-aanmelding is ingeschakeld die de gebruiker dwingt om de pincode te gebruiken. Vanuit veiligheidsoverwegingen valt hier wat voor te zeggen, maar als je er zeker van bent dat je de pincode kwijt wilt, dan moet je de Windows Hello-aanmeldingsvereiste eerst uitschakelen. Weer ga je naar Accounts / Aanmeldingsopties en nu kijk je bij Extra instellingen. Na de tekst ‘Uit veiligheidsoverwegingen Windows-aanmelding alleen toestaan voor Microsoft-accounts op dit apparaat (aanbevolen)’ zet je de schakelaar uit. Sluit nu de instellingen en open die opnieuw. Vervolgens zul je zien dat je voortaan bij de Aanmeldingsopties een actieve knop hebt om de pincode te verwijderen. 

Eenvoudig inloggen: zeg vaarwel tegen de pincode in Windows 11-50492194

De Hello-aanmeldingsvereiste moet uit staan. 

Vergeten en annuleren 

Met de optie Ik ben mijn pincode vergeten, die je ook in de Aanmeldingsopties vindt, kun je niet alleen de pincode aanpassen; je kunt deze optie ook gebruiken om de pincode uit te schakelen. Klik op de blauwe tekst ‘Ik ben mijn pincode vergeten’. Dan verschijnt het Microsoft account-venster dat vraagt of je wilt doorgaan. Vervolgens voer je het wachtwoord van je Microsoft-account in. Zo kom je in het venster Windows-beveiliging waar je een nieuwe pincode kunt typen. Wil je geen pincode, dan klik je op de knop Annuleren. Opnieuw verschijnt er een venster waarin staat dat je account een Windows Hello-pincode nodig heeft. Klik gewoon op het kruisje in de rechterbovenhoek om dit venster te sluiten. Hiermee is de pin-aanmelding ook van je computer verwijderd. 

Eenvoudig inloggen: zeg vaarwel tegen de pincode in Windows 11-50492195

Annuleer deze mogelijkheid. 

0

Powered by

logo

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten