Waar voor je geld: 5 oplaadbare beveiligingscamera’s van max 200 euro

© Maikel Dijkhuizen

Waar voor je geld: 5 oplaadbare beveiligingscamera’s van max 200 euro

Geplaatst: 21 mei 2024 - 17:22

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een oplaadbare bewakingscamera om jouw tuin, veranda of oprit te bewaken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Eufy Solo Cam S340

Binnenkort vakantieplannen? Met deze prijsvriendelijke pan-en-tilt-beveiligingscamera houd je op afstand een oogje in het zeil. Een pluspunt is dat het kantelbare zonnepaneel de geïntegreerde accu oplaadt. Hang hem dus bij voorkeur op een plek met veel zonuren. Kies verder een locatie met voldoende wifi-dekking, zodat je livebeelden en opnames in een smartphone-app kunt bewonderen. De behuizing heeft zowel een speaker als microfoon. Hierdoor kun je vanuit de app met een bezoeker praten. Dankzij een felle ledlamp maakt deze videowaakhond nachtopnames in kleur.

Zodra de Eufy Solo Cam S340 beweging detecteert, volgt het camerahoofd automatisch het object. Dit pan-en-tilt-model kan namelijk automatisch draaien en kantelen. Ideaal voor bewoners met een ruime tuin. Een andere bijzondere eigenschap is de dubbele lens. Een zoomcamera haalt gebeurtenissen dichterbij, terwijl de groothoekcamera een groter gebied vastlegt. De maximale resoluties van beide camera’s bedragen respectievelijk 2304 × 1296 en 2880 × 1620 pixels, al kun je eventueel ook in een lagere kwaliteit filmen om opslagruimte te besparen. Voor het opslaan van gebeurtenissen bevat de behuizing 8 GB interne opslag. Je hoeft dus geen eigen microSD-kaart te plaatsen of een cloud-abonnement af te sluiten. Meer weten? Lees dan deze positieve review op ID.nl.

0

Powered by

logo

TP-Link Tapo C420S2

Bewaak met de TP-Link Tapo C420S2 de voor- én achtertuin! De productdoos telt namelijk twee oplaadbare beveiligingscamera’s. Volgens de fabrikant is een volgeladen accu goed voor een gebruiksduur van een halfjaar. TP-Link gaat voor deze berekening uit van tien à twintig opnames per dag. Daarnaast is er ook een hub bijgesloten. Prik hierin een eigen microSD-kaart van maximaal 256 GB voor het bewaren van beeldmateriaal. Zodra je deze hub met een netwerkkabel aan een router of switch koppelt, creëert dit apparaat een eigen draadloos netwerk. Daarmee verbind je beide camera’s.

De specificaties zijn dik in orde. Na bewegingsdetectie genereert de camera een videoclip op een behoorlijke resolutie van 2560 × 1440 pixels. Staat er iemand voor de deur en ben je niet thuis? Dankzij ondersteuning voor tweeweg-audio start je op afstand een gesprek. Gebruik hiervoor de TP-Link Tapo-app op een smartphone. Een nuttige optie is dat de Tapo C420S2 personen, huisdieren en voertuigen herkent. Je stelt eenvoudig in van welke gebeurtenissen je meldingen wilt ontvangen. Elke camera heeft twee felle ledspots, zodat je nachtopnames in kleur kunt vastleggen. Lees hier diverse reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers. Je breidt je bewakingssysteem desgewenst met meer camera’s uit.

0

Powered by

logo

Google Nest Cam

Deze uitvoering van de Google Nest Cam heeft een oplaadbare batterij. Tientallen Kieskeurig.nl-bezoekers zijn erg te spreken over dit product, want zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 8. De Full-HD-beeldkwaliteit en maximale framerate van 30 beelden per seconde resulteren in bruikbare opnames. Is de accu leeg? Dankzij de magnetische constructie kun je de Nest Cam eenvoudig los- en vastmaken. Laad de batterij vervolgens met de inbegrepen usb-kabel weer op.

De Nest Cam kan geen beelden van gebeurtenissen lokaal opslaan. In plaats daarvan sluist de camera het beeldmateriaal door naar een online server. Om die reden is een goede wifi-dekking essentieel. Het voordeel van deze methode is dat je de opnames altijd en overal kunt bekijken. Bovendien vallen de kosten voor het benodigde Nest Aware-abonnement mee. Je betaalt hiervoor 60 euro per jaar. Lees voor meer informatie deze review op ID.nl. Tot slot is de Google Nest Cam met batterijvoeding ook als duoverpakking te koop.

0

Powered by

logo

Ring Spotlight Cam Plus Battery

Dit Ring-product is in feite een beveiligingscamera en tuinlamp in één. Beweegt er iets voor de cameralens, dan springen er twee felle ledlampen aan. Handig wanneer je ’s avonds in het donker thuiskomt. Bovendien maakt de Spotlight Cam Plus Battery nachtopnames in kleur, zodat je beter ziet wat er rondom de woning gebeurt. Er is zelfs een sirene ingebouwd. Daarmee schrik je ongenode gasten af.

De maximale videoresolutie bedraagt 1920 × 1080 pixels. Je kunt in de Ring-app live meekijken. Als je videoclips van gebeurtenissen wilt opslaan, vereist dat een Ring Protect-abonnement van 3,99 euro per maand. In dat geval bewaart deze beveiligingscamera de beelden op een online server. Zelfs na diefstal van de Spotlight Cam Plus Battery kun je de video’s nog ophalen. Je laadt de accu met de inbegrepen usb-kabel of dit los verkrijgbare zonnepaneel op. Deze schijnwerpercamera is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

0

Powered by

logo

Ezviz HB8

Deze weerbestendige pan-en-tilt-camera filmt jouw volledige tuin. De Ezviz HB8 kan draaien en kantelen, zodat je altijd vanuit de gewenste hoek kunt opnemen. Gebruik de pijltjesknoppen in de app om het camerahoofd te bewegen. Zodra deze videowaakhond een persoon detecteert, volgt dit apparaat de bezoeker automatisch. In tegenstelling tot camera’s van Google Nest en Ring heb je met dit product niet te maken met extra kosten. Er is namelijk 32 GB interne opslag ingebakken. De HB8 bewaart hierop fragmenten van gebeurtenissen.

Hoewel de aanschafprijs van dit pan-en-tilt-model meevalt, ondersteunt de camera een respectabele resolutie van 2560 × 1440 pixels. Nachtelijke opnames ogen helder, want hierbij gaan er vanzelf meerdere leds branden. Maak verder vanuit de Ezviz-app op afstand een praatje. De behuizing bevat hiervoor een speaker en microfoon. Er is een stevige accu met een capaciteit van 10.400 mAh ingebouwd. Volgens de fabrikant bedraagt de batterijduur bij gemiddeld gebruik ruim een halfjaar. Je kunt de accu met de bijgesloten oplaadkabel of dit betaalbare zonnepaneel opladen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten