BYD DOLPHIN maakt toonaangevende technologie heel bereikbaar

© BYD

BYD DOLPHIN maakt toonaangevende technologie heel bereikbaar

Geplaatst: 15 mei 2024 - 13:54

Partnerredactie

De nieuwe BYD DOLPHIN is een compacte, maar verrassend ruime vijfdeurs hatchback, die de jarenlange knowhow van het merk op het gebied van batterijen en elektrische aandrijflijnen bereikbaar maakt voor een heel groot koperspubliek.

Partnerbijdrage - In samenwerking met BYD

BYD is nog maar korte tijd actief in Europa, maar het concern timmert al 29 jaar aan de weg op het gebied van batterijtechnologie, zonnepanelen, thuisaccu’s, skytrains en consumentenelektronica. Wist je dat wereldwijd de helft van alle iPads door BYD wordt geproduceerd en een op de vijf smartphones in de wereld technologie van BYD bevat? Duurzaamheid is een van de speerpunten van het merk. BYD staat voor ‘Build Your Dreams’, en daarmee verwoordt het merk precies waar het voor staat. BYD bouwt mee aan een duurzame toekomst. Duurzame mobiliteit gaat niet over minder bewegen, maar over elke beweging duurzamer maken.

Van de compacte DOLPHIN tot de ruimtelijke en zeer luxueuze TANG en HAN: bijna 30 jaar ervaring op het gebied van batterijtechnologie en elektrische aandrijflijnen resulteert in gerijpte modellen die toonaangevend zijn in hun prijsklasse en marktsegment. En die er met hun moderne, herkenbare design en standaard zeer complete uitrusting bovendien enorm veel te bieden hebben voor de gevraagde prijs.

BYD DOLPHIN maakt toonaangevende technologie heel bereikbaar-WtHTVUNzSwOO0N4IS-MVaw

© BYD

Vertrouwde service

Voor de Louwman Group, een gerenommeerd Nederlands bedrijf met jarenlange expertise in de autobranche, is dit alles voldoende reden geweest om met BYD – ’s werelds grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s – in zee te gaan en de vertegenwoordiging van het merk voor zijn rekening te nemen. De Louwman Group heeft in korte tijd een dekkend dealer- en servicenetwerk voor BYD opgezet, met inmiddels zes vestigingen en nog twee proeflocaties. Dat geeft immers ook de klant  veel vertrouwen in het merk.

Maar ook met de technologie die BYD toepast in zijn elektrische modellen, is betrouwbaarheid een garantie. Zo maakt zelfs de compacte DOLPHIN gebruik van de innovatieve Blade Battery die BYD geheel in eigen huis heeft ontwikkeld en ook zelf produceert. Duurzame batterijtechnologie, want in de batterijmodules worden géén schaarse of kostbare grondstoffen als kobalt en nikkel verwerkt. De Blade Battery kenmerkt zich door ongeëvenaarde prestaties en aangetoonde veiligheid dankzij de constructie van het batterijpakket, waarin de modules als ‘lamellen’ naast elkaar zijn geplaatst.

Een van de zwaarste beproevingen voor een batterij is de zogenaamde ‘spijker-penetratietest’, waarbij met grote kracht een metalen pin door de batterij wordt geslagen. De Blade Battery heeft deze test uitstekend doorstaan: doordat de temperatuur niet boven de 60 graden Celsius komt, is het risico op rookontwikkeling of brand nihil.

BYD DOLPHIN maakt toonaangevende technologie heel bereikbaar-ZbcrQJAlSd2IIfo9p4XQlw

© BYD

Uiterst stabiele laadsnelheid

WWat de klant daarvan merkt? Op een volle batterij – die een capaciteit van 60,4 kWh heeft – is de BYD DOLPHIN in staat een afstand van maar liefst 427 kilometer af te leggen. Met batterijen van een vergelijkbaar formaat heeft de concurrentie daar weinig tegenin te brengen. Het opladen van 30 naar 80 procent ‘State of Charge’ (SoC) gaat met een uiterst stabiele laadsnelheid, zonder groot tussentijds verval in de laadcurve. Zodoende neemt de laadsessie tot 80 procent SoC niet meer dan 29 minuten in beslag.

Dankzij de compacte constructie van de Blade Battery gaat er in de auto nauwelijks ruimte verloren. Binnen de compacte afmetingen van de DOLPHIN kon daardoor verrassend veel ruimte voor de inzittenden worden gecreëerd. Ook op de achterbank kunnen twee of drie passagiers riant zitten. De bagageruimte van de DOLPHIN heeft een zeer bruikbare inhoud van 345 liter. Met de achterbank neergeklapt kan er zelfs 1.310 liter mee.

BYD DOLPHIN maakt toonaangevende technologie heel bereikbaar-KFBml2PnRNWAVMglfDhpLw

Veiligheid voorop

De modellen van BYD staan bekend om hun zeer complete standaarduitrusting. Opties kiezen is daardoor niet nodig. Veiligheidssystem zoals een 360-gradencamera, waarschuwing voor verkeer in de dode hoek, Lane Keeping Assistance, Rear Cross Traffic Alert met Rear Cross Traffic Brake en adaptieve cruisecontrol zijn al vanaf het basismodel standaard.

Wanneer de koper van de BYD DOLPHIN kiest voor de luxueus samengestelde uitvoeringen Comfort of Design, wordt onder meer een multimediasysteem met een groot draaibaar beeldscherm geleverd. Ook zijn sportstoelen met vegan lederen bekleding en elektrische bediening op deze versies standaard. Het topmodel Design heeft af-fabriek zelfs met een groot glazen panoramadak, waarmee het bovengemiddeld riante interieur een nog ruimtelijkere indruk wekt.

BYD DOLPHIN maakt toonaangevende technologie heel bereikbaar-GnYQgm8STx2Zzso_xMOWpQ

© BYD

Soepele prestaties

Hoewel de BYD DOLPHIN scherp en concurrerend geprijsd is, wordt het model geleverd met een uiterst krachtige elektrische aandrijflijn. In de Comfort en Design levert de elektromotor een vermogen van maar liefst 150 kW (204 pk) en een maximum koppel van 310 Nm. Daarmee levert de DOLPHIN vlotte, maar vooral zeer soepele prestaties. De elektrische aandrijflijn verricht zijn taken in uiterste stilte, waardoor het rijden met de BYD DOLPHIN als zeer comfortabel wordt ervaren. Kwaliteiten die je eerder zou verwachten van een veel duurdere auto.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten