Consumenten testen: de Honda e:Ny1

© Honda

Consumenten testen: de Honda e:Ny1

Geplaatst: 9 mei 2024 - 17:27

Partnerredactie

De Honda e:Ny1 is een elektrisch aangedreven SUV die dagelijkse bruikbaarheid, een ruim interieur en doordacht bedieningsgemak combineert met een efficiënte aandrijflijn, prettige prestaties en comfortabele rijeigenschappen. Hebben de drie testrijders voor de Kieskeurig.nl EV Duurtest dat ook zo in de praktijk ondervonden?

Partnerbijdrage – in samenwerking met Honda

Bij velen is de nieuwe Honda e:Ny1 nog altijd een onbekend fenomeen. Zo ook bij de testrijders voor de Kieskeurig.nl EV-duurtest: voor alle drie was de testperiode de allereerste kennismaking met de elektrische cross-over uit Japan. Maar op die manier stapten de testrijders bij de overhandiging van de sleutel in elk geval onbevooroordeeld achter het stuur. Nieuwsgierig gingen zij een paar weken lang op zoek naar alle kwaliteiten én minpunten van de Honda e:Ny1.

Ontvang direct het duurtest-rapport van de Honda e:Ny1

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig EV Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV nieuwsbrief.

Consumenten testen Honda e:Ny1

© Honda

Watch on YouTube

Bij Honda hebben ze de uitstekende gewoonte om hun modellen te ontwikkelen met technologisch perfectionisme in het achterhoofd. De Japanners kijken niet zozeer naar het kostenplaatje, maar veel meer naar technische mogelijkheden die er te behalen zijn. Honda staat dan ook synoniem voor hoogstaande kwaliteit op het gebied van motor- en ondersteltechnologie. Zo ook bij de elektrische modellen. De e:Ny1 kan beschouwd worden als de opvolger van de nu al iconische Honda e, waarmee het Japanse merk in 2020 de EV-wereld betrad.

Consumenten testen Honda e:Ny1

© Honda

'Een groot genot'

"Ik ben blij verrast door de goede rijeigenschappen van de Honda e:Ny1", zegt testrijder Hans. Ondanks het grote batterijpakket, dat een capaciteit heeft van 68,8 kWh, blijft het gewicht van de auto keurig binnen de perken. Dat heeft beslist een positieve invloed op de rijkwaliteiten van de e:Ny1. Testrijder Cor beaamt dat: "De auto ligt prima op de weg en stuurt prettig. Een groot genot."

Consumenten testen Honda e:Ny1

© Honda

Het rijplezier wordt natuurlijk extra groot dankzij de luxe uitrusting van de Honda e:Ny1, maar ook dankzij de vele veiligheids- en rijhulpsystemen, die de bestuurder veel werk uit handen nemen, is er ook in druk verkeer geen enkele reden tot stress. De auto is zelfs in staat om automatisch in te parkeren: "Heel bijzonder om zonder je handen aan het stuur tóch keurig in het parkeervak tot stilstand te komen", zegt Cor.

Consu

© Honda

Met spinnende wielen

De Honda e:Ny1 heeft een enkele elektromotor die de voorwielen aandrijft. Met een maximumvermogen van 204 pk en een hoogste koppel van 310 Nm, levert de auto uitstekende prestaties. Op volle kracht accelereren vanuit stilstand naar 100 km/u neemt slechts 7,6 seconden in beslag. "Op nat wegdek slippen de voorwielen algauw door", zo geeft testrijder Martijn blijk van zijn enthousiasme. Iets minder ‘sportief’ het rechterpedaal intrappen, Martijn!

Consumenten testen Honda e:Ny1

© Honda

Dankzij de grote capaciteit van het batterijpakket kan de Honda e:Ny1 op een volle accu een afstand van maximaal 412 kilometer afleggen. Een 11kW-boordlader is standaard, aan de snellader haalt de e:Ny1 een heel constant vermogen van 78 kW. "Na 10 minuten heb je alweer vele tientallen kilometers bijgeladen", zegt testrijder Hans. Al met al zijn de testrijders vol lof over de Honda e:Ny1, waarbij de prettige rijeigenschappen en de gebruiksvriendelijke bediening als belangrijkste kwaliteiten van de auto in de beoordeling naar voren komen.

Consumenten testen Honda e:Ny1

© Honda

➕ Pluspunten

* Hoogstaand comfort

* Veel nuttige veiligheids- en rijhulpsystemen

* Goed stuur- en rijgevoel

* Mooie afwerking

* De auto kan zelfstandig inparkeren

➖ Minpunten

* Op nat wegdek slippen de voorwielen gemakkelijk door

* Door stille elektromotoren worden wind- en bandengeluid beter hoorbaar

* Beperkte mogelijkheden van geïntegreerde navigatie (integratie Apple CarPlay en Android Auto is echter standaard)

Ontvang direct het duurtest-rapport van de Honda e:Ny1

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig EV Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten