Zo kun je de netwerkinstellingen van je Apple TV wijzigen

Je kunt de netwerkinstellingen van de vierde generatie Apple TV eenvoudig controleren en wijzigen. Hier leggen we uit wat je kunt doen en hoe dit werkt.

Je krijgt het beste resultaat als je gebruik maakt van een ethernetverbinding in plaats van wifi. De downloadsnelheid is veel hoger, waardoor je een vloeiender beeld krijgt en minder vaak met bufferen te maken zult krijgen. Lees ook: De nieuwe Apple TV: Dit zit er allemaal (niet) in de doos.

Je kunt de netwerkinstellingen van je vierde generatie Apple TV wijzigen door naar de Instellingen te gaan en Netwerk te selecteren. Je krijgt dan informatie te zien over het verbonden netwerk, zoals bijvoorbeeld de signaalsterkte van je wifi, het IP adres van de Apple TV, de DNS enzovoorts. Selecteer onder Verbinding het netwerk waarmee het apparaat verbonden is. Hier kun je het IP adres aanpassen als je een vast IP adres wilt gebruiken en je kunt de DNS wijzigen.

Als je problemen met de wifi verbinding hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het probleem op te sporen en te verhelpen. Zorg bijvoorbeeld dat je Apple TV goed binnen het bereik van je wifi router staat. Controleer ook of je verbinding gemaakt hebt met het juiste netwerk en of er geen ethernetkabel verbonden is als je liever een wifi verbinding wilt gebruiken.

Levert dit alles niets op, dan kun je proberen om één voor één je Apple TV, de router en het modem te ontkoppelen en opnieuw op te starten.

Zorg bovendien altijd dat je de nieuwste software updates hebt. Het is het beste om deze via een ethernetverbinding te downloaden omdat dit sneller gaat en stabieler is. Ga naar Instellingen > Systeem > Software Updates om te controleren of er een nieuwere versie beschikbaar is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000