Maak van je Android-smartphone een wifi hotspot

© PXimport

Maak van je Android-smartphone een wifi hotspot

Geplaatst: 20 april 2021 - 09:49

Aangepast: 14 december 2022 - 10:30

Redactie

Met een Android-telefoon kun je een eigen wifi hotspot opzetten. Dit kan handig zijn als je met meerdere apparaten op het internet wil, maar er geen wifi-netwerk beschikbaar is. Hoe je een wifi hotspot opzet met een Android-smartphone leggen we in dit artikel uit. 

Een wifi hotspot aanmaken doe je natuurlijk niet om de hele buurt via jouw abonnement op het web te laten surfen. Je kunt daarom ook een eigen SSID instellen en een wachtwoord daaraan verbinden. Alleen personen die jij toestaat om verbinding te maken (of iedereen die jouw inloggegevens kent), kunnen ervan gebruikmaken. 

Draadloze verbinding instellen 

Zoek op je smartphone naar Instellingen. Vervolgens selecteer je Verbindingen en kies je voor Meer netwerken. Hier zie je de optie Tethering en draagbare hotspot staan. Druk hierop en je kunt bij Draagbare Wi-Fi hotspot een wifi hotspot aanmaken. Klik eerst op de naam en druk op Configureer. Hier kun je een SSID(gebruikersnaam) en wachtwoord opgeven. Als je klaar bent, druk je op Opslaan.

 

© PXimport

Toegestane apparaten 

Bovenin krijg je de naam van je zojuist geconfigureerde netwerkverbinding te zien. Hieronder staat aangegeven wie jij toestaat gebruik te maken van de wifi hotspot. Als je op de naam van je verbinding drukt, kun je kiezen of je Alle apparaten of Alleen toegestane apparaten verbinding wilt laten maken. Met Alle apparaten kan iedereen op jouw verbinding als ze het bijbehorende wachtwoord kunnen invullen.

 

© PXimport

Bij de apparaten die je kiest, kun je apparaten via bluetooth verbinding laten maken of je voegt ze toe door naar Toegestane apps links onderin je scherm te gaan, vervolgens op + te drukken rechts bovenin je scherm en daarna de naam van het apparaat en MAC-adres op te geven. Je zet de verbinding aan en uit door het schakelaartje bij Draagbare Wi-Fi hotspot om te zetten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000