Zo heb jij vrijdag alsnog een iPhone X

© PXimport

Zo heb jij vrijdag alsnog een iPhone X

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 oktober 2017 - 12:56

Aangepast: 24 november 2022 - 12:47

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Goed, je had heel graag een iPhone X willen bestellen afgelopen vrijdag, maar je was te laat. Dat lag niet helemaal aan jou, binnen vijf minuten waren de exemplaren voor 3 november uitverkocht.

Dan zou je natuurlijk kunnen kiezen om te wachten, maar zoals dat gaat met gadgets en andere dingen die ons hebberig maken, wil je hem gewoon vrijdag hebben. Goed nieuws: het is mogelijk, slecht nieuws: je moet er wel wat voor over hebben.

Marktplaats

Zoals altijd zijn er slimme mensen die een iPhone hebben gekocht, maar die niet van plan zijn om hem te gaan gebruiken. Oftewel, ze willen hem graag verkopen met winst. Dat is in principe geen probleem, maar houd er rekening mee dat je, omdat de iPhone X nu een levertijd heeft van 5 tot 6 weken, je de hoofdprijs betaald. We hebben op Marktplaats al prijzen van 2200 euro en meer gezien voor het 256 GB-model. De vraag is of ze die echt verkopen of dat niemand ze wil hebben, maar als je hem op vrijdag wilt hebben, is dat wat je ervoor zult betalen. Het 64 GB-model krijg je voor ongeveer 1600 euro, ook niet mals. Maar hey, dan heb je je toestel wel op vrijdag.

© CIDimport

In de rij

De iPhone X mag dan online volledig uitverkocht zijn, in de Apple Store is hij vrijdag natuurlijk gewoon nog beschikbaar. Stel je daar niet teveel van voor, Apple heeft leverproblemen en verwacht wordt dat het bedrijf niet heel veel exemplaren te verdelen heeft aanstaande vrijdag. Als je dus gaat, zorg dan dat je ruim op tijd in de rij gaat liggen (het zou zomaar kunnen dat die rij morgen of donderdag al begint, houd dat in de gaten). Is de rij langer dan 200 mensen, dan zouden we de moeite al niet eens meer nemen.

© CIDimport

Naar Amerika

Het klinkt een beetje decadent, maar vliegen naar Amerika kan je daadwerkelijk een iPhone X opleveren. Je zult dan, net als de tip hierboven, wel in de rij moeten gaan liggen, maar de kans is groter dat je er daar eentje bemachtig, je haalt er een leuke trip uit, én het kost je geen fortuin extra. De dollar staat namelijk fenomenaal goed, 1149 dollar (Want dat kost het toestel los in Amerika) is omgerekend 987 euro, oftewel, 342 euro minder dan wat je in Nederland betaalt. Dan moet je natuurlijk nog wel een ticket naar Amerika kopen, maar koop je tickets met flexibele datum (www.skyscanner.nl) dan ben je al voor 367 euro in New York. Betaal je natuurlijk nog wel voor je hotel, maar maak een leuke AirBnb deal, en je hebt je iPhone op 3 november, én een korte vakantie (bovendien, één nacht spaar je uit, want die lig je voor de Apple Store).

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000