'Voor het eerst meer Huawei-smartphones dan iPhones verkocht'

© CIDimport

'Voor het eerst meer Huawei-smartphones dan iPhones verkocht'

Geplaatst: 1 augustus 2018 - 07:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:33

Redactie ID.nl

Samsung en Apple zijn al jarenlang de populairste smartphone-merken, maar het afgelopen kwartaal zijn er voor het eerst meer Huawei-telefoons dan iPhones verkocht. Daardoor zakt Apple in de wereldwijde ranglijst van de tweede naar de derde plaats.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het IDC. De marktanalist meldde begin dit jaar al dat Huawei een flinke inhaalslag aan het maken was. In het tweede kwartaal van dit jaar werden er 54,2 miljoen Huawei-toestellen verkocht, tegenover 41,3 miljoen iPhones. De bedrijven hebben respectievelijk een marktaandeel van 15,8 en 21,1 procent.

Samsung blijft koploper met 71,5 miljoen verkochte telefoons (20,9 procent). Dat is wel minder dan het jaar ervoor, wat te maken kan hebben met de tegenvallende verkopen van de Samsung Galaxy S9.

Europa en Amerika

Huawei is vooral een populair merk in China, maar zet sinds een poosje ook stevig in op de Europese markt. Ook hier is het merk erg in trek, omdat ze doorgaans een goede prijs/kwaliteitsverhouding bieden. Denk recent bijvoorbeeld aan de Huawei P Smart, waar onze collega's van Computer!Totaal onlangs erg tevreven over waren.

In de Verenigde Staten is het een heel ander verhaal. Daar is men bang dat Huawei spioneert via zijn producten en wordt actief afgeraden om de telefoons te kopen of te verkopen. Op sommige plekken zijn de telefoons helemaal verboden, zoals in het Amerikaanse leger.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten