Samsung rolt Android 6.0 uit voor Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung maakt vandaag bekend dat Android 6.0 Marshmallow wereldwijd wordt uitgerold voor de Galaxy S6 en S6 Edge. De update wordt over-the-air aangeboden en komt dus spoedig automatisch je kant op.

Met de update naar Android 6.0 krijgen S6-gebruikers onder meer uitgebreidere app-permissies, een verbeterde Now-integratie en toegang tot de Doze-modus. Deze slaapstand zorgt ervoor dat de accu langer meegaat zolang het toestel niet actief wordt gebruikt.

Samsung zegt daarbij dat ook andere Galaxy-modellen de update mogen verwachten. Om welke toestellen het precies gaat en wanneer Android 6.0 daarvoor beschikbaar komt, is verder onduidelijk.

Extra's voor Edge

Na de update hebben S6 Edge-bezitters tevens meer mogelijkheden met de gebogen schermrand. Er is een breder app-paneel in te stellen (van 260 naar 550 pixels), waardoor er meer informatie in past.

Als voorbeeld toont Samsung Yahoo News, waarvan de berichten direct vanuit de rand te lezen zijn. Daarnaast is er meer ruimte voor app-shortcuts en kun je er meer contacten in kwijt. Daarbij worden voortaan niet alleen foto's, maar ook namen getoond. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000