Samsung rolt adblocking en secret-modus uit voor zijn browser-app

Samsung rolt versie 4.0 uit van zijn internet-app, de browser die standaard meegeleverd wordt op Samsung-toestellen. Daardoor biedt deze nu adblocking en geavanceerdere privacy-opties.

Om van de mobiele adblocking gebruik te maken, heb je wel een third-party adblocker nodig. Een van de opties die je hebt, is Adblock Fast. Deze werd eerder door Google uit de Play Store gehaald, maar is inmiddels weer terug.

De browser heeft nu ook een Secret-modus, vergelijkbaar met de Incognito-modus van Chrome. Zaken als pagina's die je hebt bezocht en bladwijzers die je hebt opgeslagen, worden versleuteld door de techniek die Samsung ook gebruikt voor Knox.

Vingerafdruk

Tevens kun je ervoor kiezen de browser te beveiligen met je vingerafdruk. Daarvoor heb je wel Galaxy S6 of S7 nodig, die een vingerafdrukscanner bevatten. 

Om versie 4.0 van de browser te kunnen draaien, is een Samsung-toestel met Android 5.0 of hoger vereist. Ondersteunde smartphones zijn onder meer de S6 en S7, maar ook de S5, de S4 en vele anderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000