Samsung onthult Galaxy S6 en S6 Edge

© PXimport

Samsung onthult Galaxy S6 en S6 Edge

Smartphone & tablet

Geplaatst: 1 maart 2015 - 17:37

Aangepast: 14 december 2022 - 12:25

Daan Doedens

Een nieuw vlaggenschip in twee vormen, dat is wat Samsung presenteerde op het Mobile World Congress in Barcelona. De Galaxy S6 en S6 Edge hebben beide high-end specificaties en een aantal gloednieuwe features.

Het grote verschil tussen de twee vlaggenschepen zit hem in de vorm van het scherm: bij de Galaxy S6 Edge loopt het scherm af naar beide zijkanten van het toestel. De 'gewone' S6 heeft een normaal plat scherm. De schermen zijn gemaakt van Gorilla Glass 4, volgens Samsung het sterkste glas dat op dit moment op de markt is.

De Galaxy S6 en S6 Edge komen met een 16 megapixel-camera en een 5MP-frontcamera. Beide camera's zijn zo gebouwd dat ze niet alleen zeer snel reageren, maar ook nog eens foto's en video's kunnen schieten van hoge kwaliteit, ongeacht hoe licht of donker het is.

© PXimport

Een andere belangrijke nieuwe feature in de smartphones is de (ingebouwde) batterij. Die laadt tweemaal zo snel op als die van bijvoorbeeld de iPhone 6. Slechts 10 minuten opladen maakt de telefoon klaar voor vier uur gebruik. En ook de manier waarop het opladen gebeurt, is nieuw: de S6 en S6 Edge ondersteunen draadloos opladen, zodat je nooit meer naar kabels hoeft te zoeken.

De S6 en S6 Edge krijgen een 5,1 inch Quad HD SuperAMOLED-scherm, waarmee je 577 pixels per inch op het scherm terugvindt. Samsung komt daarnaast met een compleet nieuwe versie van softwarelaag TouchWiz, het betaalplatform Samsung Pay en een 64-bits processor. De laatstgenoemde is de eerste mobiele 64-bits processor op het 14nm formaat.

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge komen op 10 april op de markt in twintig landen. Daarna worden de telefoons ook uitgerold naar andere delen van de wereld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000