Ruimte op je iPhone besparen met video-instellingen

In iOS 10 zijn er meer opties om te kiezen hoe je je videobestanden wilt opslaan. Hierdoor kun je beter in de hand houden hoeveel ruimte je bestanden in beslag nemen op je iPhone of iPad.

Bij het opslaan van videobestanden die je met je iPhone of iPad opneemt kon je al kiezen om een lager aantal beelden per seconden te gebruiken, maar nu kun je je video's ook in 720p opnemen in plaats van 1080p. Lees ook: Extra ruimte vrijmaken op je iOS-apparaat met PhoneExpander.

Dit bespaart enorm veel ruimte. In de instellingen kun je een vergelijking zien tussen de verschillende opties wat betreft de opslagruimte. Een video met een lengte van één minuut neemt zo'n 200 MB in beslag als je de optie 1080p HD op 60 bps gebruikt, 130 MB met de optie 1080p op 30 bps, en slechts 60 MB als je de optie 720p HD op 30 bps kiest. Kan je iPhone in 4K filmen? Dan kost dat je 350 MB per minuut. Het veranderen van de instellingen heeft natuurlijk wel gevolgen voor de kwaliteit van de video-opname.

Opnamekwaliteit

Om de instellingen voor de opnamekwaliteit aan te passen, moet je naar Instellingen > Foto's en Camera gaan en opeenvolgend de opties Neem video op en Neem slowmotion op kiezen. Onder deze twee opties kun je de instellingen voor elk van de opnamemethodes aanpassen. Kies de opnamekwaliteit die het beste bij je behoeften past. Voortaan worden alle gewone en slowmotion video's in de gekozen kwaliteit opgenomen.

Als er een specifieke gelegenheid is waarvoor je de kwaliteit wilt aanpassen, zul je dat moeten doen voordat je gaat opnemen. Vergeet niet om de oude instellingen daarna weer terug te zetten.

Foto's en video's kunnen al snel je volledige opslagruimte claimen.

© PXimport

Ruimte vrijmaken

Als je een zo goed mogelijke opnamekwaliteit wilt en weinig ruimte op je apparaat vrij hebt, dan is het een goed idee om eerst ruimte vrij te maken door een aantal grote bestanden of apps te verwijderen, want deze kun je later altijd gewoon weer terugzetten. Maak wel eerst voor de zekerheid een back-up.

Neem vervolgens je video op in de beste kwaliteit, maak een back-up van het videobestand op een ander apparaat en gooi het origineel op je iOS-apparaat weg zodat er weer ruimte vrij is. Installeer vervolgens je apps opnieuw en zet de bestanden die je toch graag op je apparaat wilt hebben terug. Dit is natuurlijk geen goede oplossing als je dit meermaals wilt doen, maar in een noodgeval kan het even handig zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten