© CIDimport

Review: Apple iPhone 12

Smartphone & tablet

Geplaatst: 14 december 2020 - 08:31

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:49

Redactie

De iPhone 12-serie bestaat uit vier modellen: een mini, een reguliere en pro-versies met twee schermgroottes.

We vermoeden dat de normale iPhone 12 het meest over de toonbank gaat. Niet alleen vanwege de – voor Apple begrippen – aantrekkelijke prijs, maar ook omdat hij opvallend weinig verschilt van de pro-uitvoeringen. Dat is een interessant verschil ten opzichte van de iPhone 11, die een minder goed lcd-scherm heeft dan de 11 Pro’s.

Pro-scherm

De iPhone 12 heeft net als de 12 Pro (Max) een kleurrijk en energiezuinig oledscherm met scherpe full-hd-resolutie. Verder is de smartphone ook gemaakt van aluminium en metaal, heeft hij gezichtsidentiteitsbeveiliging (Face ID) en, helaas, een lightning-poort in plaats van usb-c. Het toestel is water- en stofdicht, geschikt voor de nieuwe MagSafe-accessoires en razendsnel dankzij de A14-processor.

Het opslaggeheugen is met 64 GB wat karig. De iPhone 12 gaat minimaal een lange dag mee op een acculading en is geschikt voor het nieuwe 5G-netwerk. De twee camera’s achterop maken heel fraaie foto’s (normaal en extra wijd via de groothoeklens). De iPhone 12 draait op de gebruiksvriendelijke iOS 14-software en krijgt vier tot vijf jaar updates.

Alternatieven

We vinden de reguliere 12 voor veel mensen de beste koop. Als u de voorkeur geeft aan een kleiner model, dan komt u uit bij de iPhone 12 Mini. Die levert vrijwel niets in vergelijking met de 12 en start bij 809 euro. De iPhone 12 Pro en 12 Pro Max zijn weliswaar iets beter dan de iPhone 12, maar ook honderden euro’s duurder. Die meerprijs is lastig te verantwoorden.

Conclusie

Uitstekende smartphone en de beste keuze uit de iPhone 12-reeks.

Pluspunten
Scherm, camera’s, prestaties, software(ondersteuning).
Minpunten
Geen usb-c, instapmodel heeft weinig opslaggeheugen.

Adviesprijs: € 909

Voor meer informatie: www.apple.com/nl/iphone-12

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000