Privacy-gerichte Blackphone 2 te koop in VS

De privacyvriendelijke Blackphone 2 is sinds deze week te koop in Amerika. Het toestel kost daar 800 dollar, en moet binnenkort ook in Nederland te koop zijn.

Dat laat het bedrijf achter het toestel, Silent Circle, weten. De Blackphone 2 is de opvolger van de originele Blackphone, die na een flinke vertraging sinds dit voorjaar in Nederland te krijgen is bij zakelijke abonnementen van KPN.

Onze review van de originele Blackphone is hier te lezen.

Privacy

De Blackphone is een toestel dat volledig is gericht op de privacy en anonimiteit van de gebruiker. Daarvoor worden een flink aantal apps meegeleverd die het mogelijk maken versleuteld te bellen en te chatten, en kunnen gebruikers via een VPN anoniem op internet.

Betere specificaties

De tweede generatie van de telefoon is qua specificaties iets beter dan zijn voorganger. Het toestel heeft nog steeds een full-hd-scherm, dit keer van een flinke 5,5", maar wel meer RAM (3 GB) en opslaggeheugen (32 GB), dat bovendien is uit te breiden via micro-sd. De camera van het toestel heeft 13 megapixels.

Eigen besturingssysteem

De Blackphone 2 draait op Android Lollipop, 5.1.1, maar het besturingssysteem dat Silent Circle daarvan heeft gemaakt heet Silent OS. Dat betekent dat het besturingssysteem wordt geleverd met een flink aantal privacy-apps, waarbij één van de opvallendste 'Spaces' heet. Met die app worden andere apps in een sandbox gedraaid, waardoor andere applicaties niet bij de gegevens uit die app kunnen.

Google Play Store

Opvallend is dat het toestel dit keer wel wordt meegeleverd met Google Play, de standaard marktplaats voor applicaties van Google. Die ontbrak op de eerste Blackphone, waardoor het moeilijk was om zelf applicaties te downloaden. Het gebruik van de Play Store is volgens Silent Circle wel optioneel.

Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel in Europa te koop is. Het duurde erg lang voordat de originele Blackphone in Nederland verkrijgbaar was, omdat provider KPN het toestel eerst uitvoerig wilde testen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000