Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen

Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 april 2018 - 06:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:56

Het wordt telkens lastiger om nog aan een Windows-smartphone te komen. De laatste modellen zijn nu uitverkocht in Microsofts eigen webshop. Het bedrijf produceert verder geen nieuwe modellen meer.

Vorig jaar werd duidelijk dat Microsoft geen tijd, moeite en vooral geld zou investeren in het doorontwikkelen van het mobiele Windows-besturingssysteem. De Lumia 650 uit 2016 bleek de laatste Windows Phone te zijn die door Microsoft zelf werd gemaakt. De toestellen werden simpelweg niet goed genoeg verkocht.

Andere fabrikanten probeerden het daarna nog wel, zoals HP met de Elite X3. Dat was dan ook een van de telefoons die tot voor kort nog bij Microsoft was, naast de Idol 4S van Alcatel. Beide waren ed afgelopen tijd flink afgeprijsd: de Elite X3 van 800 naar 300 dollar en de Idol 4S van 300 naar 100 dollar.

Alternatieven

Wie goed zoekt, vindt bij andere aanbieders her en der nog wel een Windows Phone. Maar waarschijnlijk niet voor lang meer. Microsoft biedt wel nog een paar Android-modellen aan in zijn webshop: de Galaxy S8 en S9, en de Razer Phone. Die zijn standaard uitgerust met verscheidene Microsoft-apps, waaronder het Office-pakket.

(via VentureBeat)

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000