Helft van Android-gebruikers op verouderde onveilige versie

Helft van Android-gebruikers op verouderde onveilige versie

Smartphone & tablet

Geplaatst: 6 mei 2015 - 09:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:36

Veel Android-gebruikers werken met een verouderde versie van het besturingssysteem. Daardoor lopen zij het risico dat hun mobiele apparaat wordt gehackt of dat ze besmet raken met malware, zo waarschuwt Google in een rapport.

Android 4.4 Kitkat

Android 4.4 Kitkat is momenteel de meest gebruikte versie. Bijna 40 procent van alle Android-gebruikers werkt met Kitkat.
Toch zijn ook de oudere systemen nog redelijk goed vertegenwoordigd. Jelly Bean 4.2 en Jelly Bean 4.1 vormen samen bijna 35% van het totale Android-gebruik. Nog oudere versies van Android, zoals Froyo, Gingerbread en Ice Cream Sandwich, hebben een marktaandeel van ruim 10 procent. Androids nieuwste versie, Lollipop, neemt inmiddels bijna 10 procent van de markt voor haar rekening, zo blijkt uit cijfers van Google.

Schadelijk

Het probleem met verouderde systemen is dat ze onveiliger zijn, onder meer door lekken in de browser of in de sms-app. De onveiligheid van de telefoons is onder anderen te wijten aan de fabrikanten. Die brengen vaak geen updates meer uit voor oudere telefoons. Hierdoor is Android 5.0 nog niet zo populair als Google zou willen. Lollipop is namelijk al vanaf november vorig jaar te downloaden. Bij sommige nieuwe Android-telefoons is het wel mogelijk om gewoon van Android 5.0 gebruik te maken.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000