IFA 2016: Xperia XZ is nieuw topmodel van Sony

Sony kondigt op de IFA twee nieuwe Xperia-toestellen aan, waarvan de Xperia XZ het meest in het oog springt. Dit is namelijk het nieuwe toptoestel van het bedrijf.

Ten opzichte van de Xperia X Performance (het vorige paradepaardje, die overigens nog maar net uit is) heeft de XZ een groter scherm, 5,2 inch. De processor is gelijk gebleven, de Snapdragon 820-chip van Qualcomm. Er is evenveel RAM aanwezig, 3 GB.

Met een accucapaciteit van 2900 mAh gaat het toestel in theorie wat langer mee. De XZ is net als de X Performance waterbestendig, waat de 'gewone' Xperia X dat niet (meer) was.Verdere verbeteringen zijn er met name op cameragebied. 

Camera

Aan de achterkant zit een 23 mp-camera met dubbele led-flitser en laser-autofocus, voorop een 13 mp-camera. Door de Triple image sensing-techniek moeten foto’s en video’s onder 'praktisch alle omstandigheden' gemaakt kunnen worden.

De XZ komt in oktober uit en kost 699 euro. Overigens komt Sony ook met een kleine versie van de Xperia X, de Xperia X Compact.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000