Houd je cv altijd up-to-date met de LinkedIn-app

© PXimport

Houd je cv altijd up-to-date met de LinkedIn-app

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 september 2014 - 08:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:04

Redactie

LinkedIn is een handig platform voor het bijhouden van je werkervaringen en het onderhouden van je (vaak zakelijke) contacten. Met de LinkedIn-app kun je je cv-onderhoud overal regelen, op welk moment je maar wilt. Wij helpen je om je profielpagina zo compleet mogelijk te maken.

Voordat je met de LinkedIn-app aan de slag gaat, is het handig als je in het bezit bent van een LinkedIn-account. Bezit je die nog niet, dan hebben we van Computer!Totaal nog veel tips voor je. Deze handige basisstappen zijn een opstapje naar de profieloptimalisatie waar we aandacht aan gaan besteden.

App downloaden en gebruiken

De LinkedIn-app is gratis te downloaden in de Play Store op Android en in de App Store voor iOS-smartphones. Na de installatie open je de applicatie en log je in met jouw persoonlijke gegevens. Je komt in het startmenu van de applicatie uit. Slide nu met je vinger van links naar rechts over het scherm om het menu te openen. Helemaal bovenin zie je nu de laatste updates van personen uit je netwerk, recht daaronder staat je profiel. Tik deze optie aan en kies Profiel bewerken.

© PXimport

Je kunt op deze pagina ook je profielfoto veranderen

Werkervaring

Wat je ook doet voor een inkomen en welke bijbaantjes je daarnaast hebt, het is allemaal ervaring die je opdoet in het werkleven. Je kunt al deze bezigheden toevoegen bij Nieuwe baan toevoegen. Hierin kun je aangeven wanneer je bent begonnen en wanneer je bent gestopt, alsook waar je gewerkt. Let vooral op het kader waarin Beschrijving, hierin kun je aangeven wat je zakelijke functies binnen het bedrijf zijn/waren. Selecteer rechts bovenin Opslaan als je klaar bent.

© PXimport

Ben je gestopt bij een bedrijf? Dan kun je dat aangeven bij de werkervaring die je hebt opgedaan.

Opleiding en websites

Onder Opleiding kun je een nieuwe opleiding toevoegen. Je kunt hier aangeven welke opleidingen je hebt gevolgd en of je dat in deeltijd of voltijd hebt gedaan. Wat hier weleens over het hoofd gezien wordt, is dat je ook cursussen kunt toevoegen. Al heb je een korte cursus ICT gevolgd, dan zou je deze hier kunnen noemen. Zo weten je connecties precies welke opleiding en ervaring je hebt opgedaan. Om dit te promoten kun je op je profielpagina naar beneden scrollen tot je bij websites uitkomt. Hier kun je een Nieuwe website toevoegen. Als je een eigen weblog hebt, profielpagina's of gewoon zakelijk gerelateerde websites die je wilt delen, voeg die hier dan toe.

© PXimport

Anderen zien direct voor welke websites je actief bent.

Belang van regelmatige updates

Door je profielpagina up-to-date te houden en ook websites, nieuwe banen en ervaringen toe te voegen aan je digitale C.V., kunnen connecties zien wat jij uitvoert in het dagelijkse leven. Het kan een handig element zijn als je op zoek bent naar een baan, wellicht meer ervaring wilt opdoen in een branche en het kan je helpen je baan te behouden. Ook werkgevers beschikken namelijk over LinkedIn en kunnen zien wat ze aan je hebben en je wellicht benaderen om je bij meer activiteiten binnen het bedrijf te betrekken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000