ID.nl logo
Haal in 5 stappen het maximale uit LinkedIn
© PXimport
Zekerheid & gemak

Haal in 5 stappen het maximale uit LinkedIn

LinkedIn is het populairste zakelijke netwerk ter wereld, met meer dan 200 miljoen gebruikers – waar ook jij waarschijnlijk toe behoort. Maar profiteer je eigenlijk wel volledig van deze bedrijfs- en carrièrenetwerkdienst? Met deze eenvoudige tips zet je het netwerk volledig naar je hand.

LinkedIn kan een uitstekende hulpbron zijn zonder dat het teveel tijd kost. Zorg dat je je profiel of de dienst in het algemeen niet verwaarloost, ook al ben je momenteel misschien niet actief op zoek naar een baan. Personeelsmanagers, cliënten, collega’s en potentiële klanten en zakelijke partners maken voortdurend gebruik van LinkedIn. Een sterk profiel en slimme zoekvaardigheden geven je een voorsprong op de concurrentie. Het kan ook je huidige baas helpen te herinneren waarom je zo waardevol bent.

Met onze handleiding word je in vijf stappen een LinkedIn power user, zodat je zomaar een kans op een nieuwe baan, promotie, of zakelijke deal kunt opduikelen.

Stap 1: Poets je profiel op

Je professionele profiel is het belangrijkste – en vaak het meest verwaarloosde – onderdeel van LinkedIn. Hier stel je je werkervaring, vaardigheden en opleiding tentoon.

Wayne Breitbarth, auteur van ‘The Power Formula for LinkedIn Success’, wijst erop dat het LinkedIn-profiel niet alleen als een eenvoudig CV bedoeld is. “Recruiters zijn dol op LinkedIn omdat het ruimtes heeft gedefinieerd en veel meer informatie bevat dan een traditioneel CV, zoals aanbevelingen en links naar projecten of gepubliceerd werk.”

Hoe meer informatie je in je profiel zet, hoe groter de kans is dat je naam in zoekresultaten verschijnt. LinkedIn heeft een aantal widgets die je aan je profiel toe kunt voegen. Hiermee kun je onderscheidingen en prijzen die je hebt ontvangen, voltooide cursussen, patenten die je hebt gekregen, talen die je spreekt, certificeringen die je verdiend hebt, en zelfs goede doelen waarvoor je vrijwilligerswerk hebt gedaan markeren.

Zorg ervoor dat je een goed verlichte, professioneel ogende foto op je profiel zet. “De afwezigheid van een foto is voor veel werkzoekenden en personeelsmanagers meteen een ‘nee’”, zegt Breitbarth.

LinkedIn vult een groot deel van de velden in je profiel automatisch in, maar je kunt bijvoorbeeld de kop van je profiel (onder je naam) bewerken en erin zetten wat je maar wilt: Klik op Profile > Edit Profile, en klik vervolgens op het potlood-icoon naast de kop.

Het is ook verstandig om het door vakgenoten onderschreven Skills & Expertise gedeelte aan te passen. Je kunt expertise-gebieden toevoegen of verwijderen en je onderschrijvingen beheren. Als je naar een nieuwe baan op zoek bent, is dit een geweldige plek om vaardigheden toe te voegen waar personeelsmanagers naar op zoek zijn.

Je profiel is een levend CV, dus het is van groot belang dat je het up-to-date houdt. Laat je nieuwe baan of werkervaring zien, herzie je samenvatting (dit is één van de eerste dingen die mensen te zien krijgen), en vergeet niet je contactgegevens te updaten onder Profile > Edit Profile > Edit Contact Info.

Stap 2: Maak connecties en behoud ze

De meest waardevolle functie van LinkedIn is de mogelijkheid om connecties te maken met andere professionals. Deze relaties kunnen uiterst (en wederzijds) voordelig zijn – maar alleen als je met elkaar in contact blijft. LinkedIn heeft een dienst die je e-mail contacten doorzoekt om potentiële connecties te vinden. Ga hiervoor naar Contacts > Add Connections. Wees zorgvuldig met het selecteren van de mensen die je netwerk zullen gaan vormen.

Afgezien van die eerste lading invitaties moet je telkens wanneer je iemand uitnodigt om een connectie te maken een persoonlijk bericht toevoegen, tenzij je de persoon al lang kent. Als je iemand pas net ontmoet hebt, moet je hem of haar er altijd aan herinneren wie je bent en hoe je elkaar hebt leren kennen. Als je iemand nog nooit hebt ontmoet is een vriendelijke en uitnodigende benadering des te belangrijker.

Een klein, goed onderhouden netwerk is meer waard dan een groot netwerk van mensen met wie je nooit in contact bent. Neem de moeite om met mensen in je netwerk in contact te blijven – binnen of buiten LinkedIn. Stuur af en toe eens korte berichten naar mensen in je netwerk, of geef commentaar op status updates. Je kunt ook onderschrijvingen en aanbevelingen geven die mensen aanleiding kunnen geven om weer contact te maken – misschien wel om voor jou hetzelfde te doen.

Onderschrijvingen zijn een nieuwe functie die LinkedIn onlangs aan de rubriek Skills & Expertise op gebruikersprofielen heeft toegevoegd. Hiermee kunnen mensen snel vaardigheden van anderen bevestigen.

Je hoeft niet alle vaardigheden te onderschrijven. Als je iemand liever niet wilt onderschrijven, klik je op Skip. Als je met slechts een aantal van de opgesomde vaardigheden bekend bent, kun je de overige vaardigheden weghalen door op het kruisje ernaast te klikken. Je kunt iemand voor een nieuwe vaardigheid onderschrijven door deze naast de voorgeselecteerde vaardigheden in te typen. Een goede vuistregel: Als je over de vaardigheden van een persoon geen aanbeveling van twee zinnen zou schrijven, onderschrijf ze dan ook niet.

Stap 3: Slim zoeken

LinkedIn is een uitstekend hulpmiddel voor zowel werkzoekenden als personeelsmanagers, omdat het een enorme doorzoekbare database van professionals is. Maar zoek niet simpelweg naar ‘software engineer’ (of wat dan ook).

“Ga voordat je op een baan solliciteert naar de Advanced People Search functie en zoek binnen dat bedrijf,” zegt Breitbarth. “Zoek de personeelsmanager en mensen op de afdeling waarop je wilt komen te werken op. Kijk of je al indirect aan één of meer van deze mensen gelinkt bent. Zo ja, vraag dan om een introductie!”

Introducties zijn een goed middel om in contact te komen met LinkedIn-leden die zich buiten jouw eigen netwerk bevinden, maar die tot het netwerk van één of meer van je contacten behoren. Zoek naar de persoon met wie je een connectie wilt aanmaken. Als je een ‘2nd’ of ‘3rd’-icoon in hun profiel ziet staan, kun je om een introductie vragen. Zoek in de rechterkolom naar een blok gelabeld How You’re Connected.

Klik op Get Introduced, en er verschijnt een venster met een lijst met alle connecties die je met die persoon deelt. Selecteer er één, en schrijf een bericht aan je connectie waarin je om een introductie vraagt.

Het Advanced People Search scherm verschijnt wanneer het zoekveld is ingesteld op de standaardwaarde People, en je aan de rechterkant van het veld op de knop Advanced klikt. Je kunt naar mensen zoeken op naam, locatie, land, postcode, titel, bedrijf, school, bedrijfstak, relatie (of je al een connectie hebt of via andere mensen of via een groep aan hen gelinkt bent), en taal. Als je een LinkedIn Premium-lid bent (daarover later meer) kun je ook filteren op bedrijfsgrootte en aantal dienstjaren.

De Save Search functie is een krachtige tool voor zowel personeelsmanagers als werkzoekenden. Je kunt zoekopdrachten naar mensen of banen opslaan: Voer een zoekopdracht uit en klik op Search. Klik op de knop Save Search in de rechterbovenhoek, en vervolgens kun je de zoekopdracht een naam geven. Je kunt ook dagelijkse, wekelijkse, of maandelijkse updates via e-mail krijgen wanneer er nieuwe resultaten verschijnen.

Hoewel gratis gebruikers maximaal drie wekelijkse zoekopdrachten kunnen opslaan is dit een geweldige tool omdat er elke week gloednieuwe vacatures naar je inbox worden gestuurd.

Lees op de volgende pagina meer tips voor LinkedIn...

Stap 4: Word lid van groepen

De Groups functie is een geweldige manier om connecties te maken met professionals in je branche, op de hoogte te blijven van wat er zich in je vakgebied afspeelt, en nieuwe vacatures te vinden – of kandidaten, als je personeelsmanager bent. Groepen zijn goed om je netwerk uit te breiden, en ze kunnen je helpen om meer invloed binnen je branche te krijgen.

Je kunt discussies en opiniepeilingen starten, artikelen en websites promoten, job discussies opzoeken en posten, enzovoorts. Het is vooral handig voor onafhankelijke aannemers, zoals ontwerpers, freelance auteurs, en web-ontwikkelaars, omdat ze je in contact kunnen brengen met klanten die behoefte hebben aan jouw diensten.

Om relevante groepen te vinden, klik op de link Groups, bijna bovenaan de pagina, en kies Groups You May Like. Je krijgt dan een lijst met groepen te zien op basis van informatie in je profiel. Voor iets specifiekere resultaten gebruik je de zoekfunctie.

Stap 5: Overweeg een account upgrade

Als je LinkedIn enigszins verkend hebt, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat niet alle diensten voor gratis abonnees beschikbaar zijn. Betaalde accounts zijn niet goedkoop: ze variëren van 25 tot 100 dollar per maand (je krijgt korting als je per jaar betaalt). Gelukkig is een gratis account voor de meeste gebruikers – zelfs power users – ruim voldoende. Je kunt er je volledige profiel mee invullen, zoveel connecties hebben als je maar wilt, zo veel berichten en updates naar deze connecties sturen als je maar wilt, je bij groepen aansluiten, je privacy-instellingen aanpassen en zoeken naar een persoon of baan.

Premium accountleden zijn meestal ‘outbound professionals’, aldus Christian Sutherland-Wong, hoofd productontwikkeling voor Premium abonnement producten van LinkedIn. Dat zijn mensen die voor hun baan connecties nodig hebben met mensen buiten hun directe netwerk, zoals managers en recruiters, verkopers, bedrijfsontwikkelaars, onderzoekers, en – in mindere mate – werkzoekenden.

Sutherland-Wong garandeert gratis gebruikers dat de individuele privacy van gebruikers altijd wordt gerespecteerd. “Als iemands account privé is, kan niemand – of die persoon nou betaalt of niet – dat account te zien krijgen. Iedereen kan volledig anoniem blijven, maar als je account openbaar is, zou iemand die niet in jouw netwerk zit datgene wat je al openbaar hebt gemaakt kunnen zien.”

Andere voordelen van een premium account:

InMail: Je kunt niet direct berichten sturen naar mensen die zich nog niet in je netwerk bevinden. Als je bijvoorbeeld een LinkedIn-bericht direct naar Apple’s Tim Cook wilt sturen, zal hij eerst jouw invitatie moeten accepteren (veel succes daarmee). Als je een LinkedIn Premium-account hebt, kun je hem echter een InMail bericht sturen.

InMail berichten LinkedIn

Mensen met een gratis LinkedIn-account kunnen maximaal 10 InMail-berichten per maand kopen, maar tegen een prijs van 10 dollar per stuk zijn ze niet goedkoop. Premium leden kunnen, afhankelijk van het niveau van hun abonnement, tussen de 10 en 50 InMail-berichten per maand versturen; en ze kunnen per maand ook maximaal 10 extra berichten kopen. LinkedIn geeft je InMail krediet voor berichten waarop je binnen zeven dagen geen antwoord hebt ontvangen. De hoge prijs van InMail berichten zorgt ervoor dat mensen ze weloverwogen gebruiken.

Je kunt zien wie je profiel bekijkt: Met een gratis account kun je wat (beperkte) informatie krijgen over wie je profiel bekijkt. Als Premium-lid kun je iedereen die je profiel bekeken heeft zien – nou ja, iedereen die zich laat zien. Zo kun je je instellingen aanpassen zodat je anoniem blijft. Onder Settings staat in je privacy-instellingen Select what others see when you’ve viewed their profile. Je kunt dan kiezen uit: je naam en de kop van je profiel (dit is standaard je titel en werkgever), anonieme profielkenmerken (zoals de sector en titel), of anoniem geheel blijven.

Geavanceerd zoeken: Premium account-leden hebben recht op betere zoekfuncties, zoals filteren op bedrijfsgrootte en aantal dienstjaren. Dit is een leuke functie voor recruiters die proberen om vacatures op bepaalde niveaus in te vullen, of voor onderzoekers die op zoek zijn naar experts op bepaalde gebieden. Lifetime Television senior producer Carri Levy vond met behulp van de senioriteit en functie zoekfilters van LinkedIn deskundigen voor haar TV-serie “Behind the Mystery: Rare & Genetic Diseases.

Heb je een Premium account nodig?

Voor de meeste LinkedIn-gebruikers – zelfs de nieuwe power users die net dit artikel gelezen hebben – is een gratis account voldoende. Als je hard op zoek bent naar een baan kan het handig zijn om een maand of twee je account te upgraden om volledig te profiteren van de extra tools die Premium-leden tot hun beschikking hebben. Dat is een stuk goedkoper dan je voor een volledig jaar aan te melden voor een dienst die je misschien niet nodig hebt.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCWorld.com, geschreven doorSarah Jacobsson Purewal @geeklil). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl. Genoemde diensten en producten kunnen in het Nederlands een andere benaming hebben.

▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger