Hands-on: Worden Acer Liquid Z6 en Z6 Plus wél een verkoopsucces?

Acer is geen grote smartphonespeler, maar lanceert regelmatig nieuwe modellen. Op de IFA 2016 onthulde het de goedkope Z6 en mid-range Z6 Plus, en we hebben ze kort onder handen genomen.

En om maar met de deur in huis te vallen: de van plastic gemaakte Liquid Z6 gooit geen hoge ogen. Hoewel de behuizing goed in elkaar zit, voelt de smartphone aan als een typische budgetsmartphone en oogt het 5 inch HD-scherm vrij flets. Ook de hardware stelt weinig voor, al is dat – kijkend naar het prijskaartje van het toestel – begrijpelijk.

De MediaTek quadcore-chipset en 1GB werkgeheugen zijn niet erg snel, en het interne geheugen van 8GB zit al snel vol. Daarnaast lijkt de 2000 mAh accu niet in staat om een lange dag mee te gaan, al hebben we dit nog niet kunnen testen. De camera’s van het toestel maken geen indruk, en de Android 6.0-software is volgestopt met spelletjes en andere onnodige apps. Overduidelijk reclame, die je gelukkig kan verwijderen.

Liquid Z6 Plus

De 5,5 inch Liquid Z6 Plus doet het beter. Zo heeft het 5,5 inch beeldscherm een nette Full-HD resolutie en prima kleurweergave. De MediaTek octacore-chipset en 3GB werkgeheugen zorgen voor een vlotte telefoon, en de opslagruimte is met 32GB lekker groot. De 13 megapixel camera maakt op het eerste gezicht vrij goede foto’s, maar heeft moeite met macro. De metalen behuizing van de smartphone is degelijk, maar voelt aan als plastic.

© PXimport

De voorkant doet denken aan de OnePlus 3, al hebben we de vingerafdrukscanner in de thuisknop nog niet kunnen testen. Vreemd is dat de telefoon gebruikmaakt van knoppen óp in plaats van onder het scherm. Die schermruimte had beter benut kunnen worden, zo zijn wij van mening.

Beschikbaarheid

Acer-smartphones zijn nooit een commercieel succes geworden, en we betwijfelen of de Z6 en Z6 Plus daar verandering in kunnen brengen. Zo biedt eerstgenoemde een minder goede prijs/kwaliteitsverhouding dan de concurrentie, en is de Z6 Plus voornamelijk een dertien-in- een- dozijn-model. Acer brengt de smartphones later dit jaar naar Europa, maar heeft nog geen europrijzen bekendgemaakt. In de VS gaan ze respectievelijk 130 en 280 dollar kosten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000