Group FaceTime in iOS 12

© CIDimport

Group FaceTime in iOS 12

Geplaatst: 4 juni 2018 - 16:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Tijdens de WWDC heeft Apple een aantal belangrijke nieuwe functies aangekondigd in iOS 12. Één van die functies is de langverwachte mogelijkheid om met méér dan één persoon te videobellen: Group FaceTime.

De functie stelt gebruikers in staat om gesprekken met maar liefst 32 personen tegelijk te voeren op een iPhone of iPad met iOS 12.

Rommelig maar interessant

Hoewel we de interface er tijdens de presentatie wat rommelig uit vonden zien, maakt deze vernieuwing FaceTime natuurlijk wel ontzettend interessant, en zet het concurrenten als Skype in één klap langs de zijlijn. Extra interessant is dat FaceTime ook wordt geïntegreerd in de Messages app. Dit betekent dat, wanneer je een groepsgesprek voert in iMessage, je het hele gesprek met één druk op de knop om kunt zetten naar een videogesprek met de hele groep in FaceTime.

Leuke effecten

In alle eerlijkheid, we kunnen ons niet voorstellen dat we (buiten werk om) een groepsgesprek willen voeren met meer dan drie personen, maar dát het kan is natuurlijk wel indrukwekkend. Extra leuk is dat het mogelijk is om allerlei grappige dingen uit te halen tijdens een gesprek, zoals het gebruiken van live Animoji’s en stickers. Dat laatste wekt in ieder geval de indruk dat Apple zich met Group FaceTime niet richt op de zakelijke markt, ondanks het gigantische aantal gelijktijdige gebruikers dat een gesprek kan voeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten