Gerucht: Samsung levert Galaxy S21 zonder lader

Gerucht: Samsung levert Galaxy S21 zonder lader

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 december 2020 - 08:00

Opnieuw online geluiden dat Samsung zijn aankomende Galaxy S21-smartphone zonder oplader verkoopt. Dat gerucht dook eerder al op voor de Braziliaanse markt, maar de aanpak zou ook voor heel Europa gelden.

Dat meldt techjournalist Roland Quandt van het doorgaans goed geïnformeerde WinFuture op Twitter. Ieder Samsung Galaxy-toestel sinds 2007 werd verpakt met een oplader. De Galaxy S21 zou de eerste zonder zijn. Daarnaast zou het bedrijf ook de oordopjes achterwege laten. Zeer waarschijnlijk vanuit milieuvriendelijk oogpunt, namelijk minder rondslingerend plastic.  

Om diezelfde reden besloot Apple namelijk eerder om de iPhone 12-serie zonder lader aan te bieden. Van kopers wordt verwacht dat ze hun oude lader hergebruiken. Critici stellen juist dat deze bedrijven het doen vanuit winstoogmerk. Om van de nieuwste en snelste laadtechniek te profiteren in combinatie met hun nieuwe toestel, zijn consumenten gedwongen de lader er los bij te kopen.

Apple achterna

Saillant detail is dat Samsung's PR-afdeling Apple eerder nog ridiculiseerde voor het achterhouden van een lader. Het bedrijf noemde de stekker toen nog 'een essentieel onderdeel dat je er bij ons gewoon bij krijgt'. Het verwijderen van de koptelefoonaansluiting werd eveneens met hoongelach ontvangen, terwijl topmodellen van Samsung die ingang nu ook niet meer hebben.

Samsung kondigt de Galaxy S21-lijn naar verwachting in januari aan. Dan weten we hoe het echt zit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000