Fout maakt betaalde apps gratis beschikbaar in App Store

© PXimport

Fout maakt betaalde apps gratis beschikbaar in App Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 augustus 2012 - 15:38

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Wouter Hoeffnagel

Door een fout in de App Store is het mogelijk betaalde apps op zowel het OS X- als iOS-platform gratis te bemachtigen. De fout kan gebruikt worden door een account als gehackt aan te melden, waarna alle apps gratis beschikbaar zijn.

De fout is ontdekt door de 13-jarige ontwikkelaar Paul Dunahoo, die vanuit zijn eigen bedrijf meerdere iOS- en OS X-apps heeft ontwikkeld. Dunahoo demonstreert in een video hoe van de fout misbruik kan worden gemaakt. Voor zowel OS X als iOS heeft de ontwikkelaar een aparte video vrijgegeven.

De hack voor de Mac App Store

Apple ID als gestolen opgeven

Dunahoo vertelt in de video dat het mogelijk is je Apple ID als gehackt of gestolen op te geven bij Apple. Apple vergrendelt het account vervolgens voor korte tijd, waarna het account weer wordt vrijgegeven aan de gebruiker. In dit proces gaat iets fout, waardoor je vanaf het Apple ID gratis betaalde apps kan downloaden. De software wordt volgens Dunahoo niet in de aankoophistorie van je Apple ID getoond.

Apple heeft nog niet gereageerd op de situatie en het is onduidelijk hoe de fout kan optreden. Ook is niet bekend of de fout bij iedere Apple ID die als gestolen wordt opgegeven werkt. Het ligt echter voor de hand dat Apple op korte termijn met een update komt die de hack onmogelijk maakt.

De hack voor de iOS App Store

Via: Tweakers

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000