Dit zijn de beste smartphones van IFA 2016

De redactie van PCM is aanwezig op IFA 2016 in Berlijn, en heeft daar al diverse nieuwe smartphones de revue zien passeren. Een overzicht van de meest opvallende smartphones die werden gepresenteerd in Berlijn.

Sony

Het is een tijd lang stil geweest rondom Sony en haar smartphone-divisie en het was lange tijd niet duidelijk of het bedrijf ooit nog nieuwe telefoons op de markt zou brengen. Dit jaar heeft Sony menigeen verrast op de IFA, want er worden dit jaar nog twee nieuwe telefoons uitgebracht, de Xperia XZ en de Xperia X Compact. Beide toestellen zijn high-end en beschikken over een geavanceerde camera, waarmee volgens Sony de beste foto's onder alle (licht)omstandigheden gemaakt kunnen worden.

De Xperia XZ heeft eeen 5,2 inch scherm en een Qualcomm Snapdragon 820-chip. Het toestel is waterdicht en krijgt waarschijnlijk 4 GB werkgeheugen, al zijn die specificaties nog niet bevestigd. Wat wel bekend is, is dat de XZ een 23 megapixelcamera aan de achterzijde heeft, de frontcamera is een 13 megapixel-model. De XZ gaat 699 euro kosten, de X Compact 499 euro.

Lees ook onze Hands-on van de Xperia ZX en X Compact.

HTC

HTC kondigt op IFA 2016 de opvolger aan van de One A9. De One A9s heeft lagere specificaties, maar is daardoor ook veel goedkoper dan zijn voorganger. De One A9s krijgt een 5 inch lcd-scherm met 720p-resolutie, en dat is toch aanzienlijk lager dan het 5 inch 1080p-amoled-scherm van de A9.

Tevens kiest HTC voor de One A9s voor een minder vlotte processor, te weten een MediaTek Helio P10 (de A9 heeft een Snapdragon 617). Qua werkgeheugen en opslag is er niets veranderd, want ook de A9s heeft 2 of 3 GB werkgeheugen en 16 of 32 GB opslag, afhankelijk van het gekozen model.

De prijs van de One A9s is 249 euro lager dan de A9, die momenteel voor 599 euro in de winkel ligt. De HTC One A9s komt vanaf november beschikbaar.

Lenovo

Lenovo is wellicht wat minder bekend van haar smartphones, maar de Motorola Moto Z is al enige tijd verkrijgbaar. Op IFA liet het bedrijf een vernieuwde versie van deze telefoon zien, de Moto Z Play. Dit toestel heeft een verbeterde accu van 3510 mAh, waardoor je langer met de telefoon kunt werken. Volgens Lenovo maar liefst 50 uur. De Moto Z Play is vanaf halverwege september verkrijgbaar voor 449 euro.

Alcatel

Ook het Franse Alcatel is nog steeds erg actief op de smartphonemarkt. Het bedrijf maakt geeen high-end toestellen, maar juist telefoons die bedoeld zijn voor de kleine portomonnee. Zo ook de nieuwe Shine LITE, een toestel dat nog geen 200 euro kost, maar wel goede specificaties biedt, zoals een 5 inch IPS-scherm, vingerafdrukscanner en een 20 megapixelcamera met dubbele flits.

Huawei

Huawei komt met een 5 inch smartphone met een 1080p IPS-scherm. De Nova is voorzien van een energiezuinige Snapdragon 625-processor en in combinatie met de 3020mAh-accu maakt dat dit een telefoon is die lang meegaat op een volle accu. Standaard wordt deze smartphone geleverd met 32 GB opslaggeheugen en 3 GB werkgeheugen. Het toestel beschikt over een 12 megapixelcamera.

 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000