Dit weten we al over de Samsung Galaxy S22-serie

© PXimport

Dit weten we al over de Samsung Galaxy S22-serie

Geplaatst: 20 december 2021 - 13:35

Aangepast: 17 november 2022 - 08:56

Partner

De populaire Samsung Galaxy S21-reeks wordt binnenkort opgevolgd door de Galaxy S22-serie. Wat gaat die smartphones anders maken, hoe duur worden ze en wanneer komen ze uit? We zetten de laatste Samsung Galaxy S22 geruchten onder elkaar.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vodafone

Drie smartphones verwacht

Het heeft er alle schijn van dat Samsung drie smartphones uitbrengt in de Galaxy S22-serie. Deze gaan waarschijnlijk de S22, S22 Plus en S22 Ultra heten en volgen de S21, S21 Plus en S21 Ultra op. Over de naam van de S22 Ultra bestaat nog enige onduidelijkheid, want er zijn ook anonieme bronnen die claimen dat Samsung dit toestel de Note 22 gaat noemen.

Vergelijkbaar ontwerp

De Galaxy S22-modellen gaan qua uiterlijk veel op hun voorgangers lijken, maar met subtiele verschillen. Zo zouden ze smallere schermranden hebben voor een nóg moderner uiterlijk en zien de cameralenzen op de achterkant er iets anders uit.

Er gaan geruchten dat Samsung de Galaxy S22 en S22 Plus een kunststof achterkant geeft voor een lichter ontwerp en lagere prijs. Dat klinkt aannemelijk, maar is niet voor iedereen positief nieuws. Kunststof voelt bijvoorbeeld goedkoper aan dan glas, dus wie een luxe smartphone wil, zal naar de Galaxy S22 Ultra moeten kijken. Dat is overigens ook het grootste en duurste model.

De S22 Ultra – mogelijk dus de Note 22 – krijgt ook als enige S22-model een styluspennetje. Met dit pennetje kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. De S21 Ultra had ook een pennetje, maar die was nogal fors. De geruchten claimen dat het pennetje voor de S22 Ultra dunner en lichter wordt. Belangrijker is dat het er sterk op lijkt dat je het pennetje in de smartphone kunt stoppen, zodat je hem niet kwijtraakt. De Galaxy S21 Ultra heeft geen uitsparing voor het pennetje en veel gebruikers vinden dat onhandig.

De nieuwste Samsung Galaxy S22 wordt water- en stofdicht en komt in verschillende kleuren op de markt.

 

© PXimport

Betere processor

Samsung stopt elk jaar de nieuwste en beste processor in zijn topsmartphones. In 2022 wordt dat niet anders, dus kun je erop rekenen dat de Galaxy S22-serie de nieuwste en krachtigste processor van het moment gebruikt. De smartphones worden daarom wat sneller dan hun voorgangers. Hoeveel je daarvan gaan merken moet blijken, want de S21-reeks is al erg snel.

De hoeveelheid werk- en opslaggeheugen in de Galaxy S22-serie wijkt waarschijnlijk niet af van de S21-lijn. Dat zou betekenen dat de S22 en S22 Plus 8 GB werkgeheugen hebben en de S22 Ultra zelfs 12 GB. Dat is meer dan een gemiddelde laptop! Alle drie de smartphones krijgen vermoedelijk standaard 128 GB-opslagruimte, al komen er ook modellen met meer ingebouwd geheugen. Zo’n model is interessant als je écht veel apps, games en media op je toestel kwijt wil, want de S22-serie krijgt géén micro-sd-kaartslot.

Samsung Galaxy S22 camera’s

Een vernieuwing waar we naar uitkijken, zijn de camera’s. De Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra maken hele goede foto’s, waardoor we benieuwd zijn wat Samsung in petto heeft voor de S22-reeks. Helaas zijn de geruchten over de nieuwste Samsung Galaxy S22-camera’s op dit moment tegenstrijdig. De ene bron stelt dat de S22 en S22 Plus een 50 megapixel-hoofdcamera krijgen, de andere bron zegt dat de toestellen beschikken over een 12 megapixel-hoofdcamera. En waar de een claimt dat de zoomcamera een resolutie van 64 megapixel heeft, beweert een ander dat Samsung kiest voor een 12 megapixel-zoomcamera. Binnenkort zal duidelijk worden welke camerageruchten kloppen. Over de camera’s van de S22 Ultra zijn de geruchten eensgezinder: deze smartphone krijgt een 108 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoekcamera en twee 12 megapixel-zoomcamera’s. Met de S22 Ultra maak je straks de beste foto’s van de drie S22-modellen.

Sneller opladen dan S21-serie

Het lijkt er sterk op dat de Galaxy S22-smartphones sneller kunnen opladen dan de S21-modellen. Een handige verbetering, want met een krachtigere snellader is de accu van de smartphone sneller weer vol. Geruchten claimen dat de Galaxy S22-serie via de usb-c-poort kan opladen met 45 watt. Dat is flink sneller dan de 25 watt van de S21-reeks.

De S22-modellen kunnen ook draadloos opladen, door de smartphone op een oplaadmat of -houder te plaatsen. Het draadloos laden zou met 25 watt gaan. Dat is eveneens sneller dan de Samsung Galaxy S21-serie, die draadloos oplaadt met 15 watt.

 

© PXimport

Nieuwe Samsung-software

Als de Samsung Galaxy S22-smartphones uitkomen, draaien ze op Android 12. Dat is de nieuwste Android-versie. Samsung legt zijn nieuwe One UI 4-softwareschil over Android heen. One UI voegt nuttige functies toe, bijvoorbeeld om je smartphone comfortabeler met één hand te gebruiken en om het scherm extra te dimmen in het donker.

Prijs en verkrijgbaarheid

Samsung presenteert de Galaxy S22-serie naar verwachting half februari. De S22 gaat volgens de geruchten 849 euro kosten. De S22 zou rond de 1049 euro gaan kosten en voor de S21 Ultra betaal je vermoedelijk zo’n 1249 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000