Apple presenteert iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Apple presenteert iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 september 2017 - 16:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Apple heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gepresenteerd. Het toestel is vanaf 15 september te reserveren, vanaf 22 september ligt de iPhone 8 in de winkel.

Kleuren

De iPhone 8 is verkrijgbaar in zilver, space grijs en een nieuwe gouden kleur. Het volledig glazen ontwerp is versterkt met stevig aluminium. Ook is de buitenste laag 50% sterker dan oudere modellen.

De twee speakers op de iPhone 8 zijn verbeterd, waardoor er een betere basweergave is. Net als het model van vorig jaar is de iPhone 8 stof- en waterbestendig.

Processor

De iPhone 8 krijgt als eerste de nieuwste A11 Bionic-chip. Dit is de nieuwste processor van Apple en is 25% sneller dan de A10 - de processor van de vorige generatie iPhones. De nieuwe GPU is speciaal ontworpen voor 3D-games die ontworpen zijn met ontwikkelaarstool Metal 2. Hierdoor wordt het mogelijk om high-end games op de iPhone te spelen.

Camera

De iPhone 8 heeft nog steeds één 12MP-camera. De iPhone 8 Plus heeft twee 12MP-camera's met f1.8 en f2.8. Naast de Portret-functie die we al kenden van de iPhone 7 Plus, wordt het ook mogelijk om Portrait-lightning te selecteren. Hiermee kun je de lichtbalans bepalen om geweldige portretten te maken - het is zelfs mogelijk om achteraf de lichtbalans aan te passen.

Ook op het gebied van video zijn er nieuwe mogelijkheden: het wordt mogelijk om 1080p op te nemen met 240 frames per seconde. Video's die worden geschoten in 4K kunnen nu met 60 frames per seconde worden geschoten.

Augmented reality

Met de iPhone 8 Plus zet Apple hoog in op augmented reality. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om real-time een sterrenkaart op de hemel te projecteren via het scherm van je iPhone. Ook kunnen spelers samen spelen op een digitaal speelveld. Het is niet duidelijk of de iPhone 8 dezelfde mogelijkheden krijgt op het gebied van AR.

Draadloos opladen

De iPhone 8 is de eerste iPhone die je draadloos kunt opladen. Hiervoor maakt Apple gebruik van Qi, een standaard voor draadloos opladen die al in veel producten is verwerkt. Ook wordt het mogelijk om de iPhone sneller op te laden, zoals al eerder mogelijk was met de iPad Pro.

De iPhone 8 kan ook worden opgeladen met AirPower, een speciaal dock waarmee je meerdere Apple-producten draadloos kunt opladen. Dit product komt volgend jaar op de markt.

Opslag en prijzen

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus zijn verkrijgbaar in niet meer dan twee opslagcapaciteiten: 64GB en 256GB. De iPhone 8 met 64GB kost 809 euro, de variant met 256GB aan opslag kost 979 euro. De iPhone 8 Plus begint bij 919 euro, het model met meer geheugen kost 1089 euro.

We kunnen de iPhone 8 vanaf 15 september bestellen in de VS, op 22 september zijn de nieuwe iPhones beschikbaar. Enkele dagen eerder, op 19 september, is iOS 11 officieel beschikbaar voor iPhone en iPad.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000