Apple Music - Spotify-killer in wording?

© PXimport

Apple Music - Spotify-killer in wording?

Geplaatst: 10 augustus 2015 - 07:04

Aangepast: 14 december 2022 - 12:23

Richard Veenstra

En daar was Apple een paar weken geleden ineens met hun streaming muziekdienst. Na het overnemen van Beats Music zijn de verwachtingen hoog. Kan Apple deze verwachtingen waarmaken?

Apple Music is beschikbaar op pc en Mac via het programma iTunes. Klik in het programma op de knop Probeer 3 maanden gratis om de dienst uit te proberen. Een gezinsaccount is voor 14,99 euro per maand beschikbaar, een individueel abonnement kost je 9,99 euro. Lees ook: Hoe meld ik me aan voor Apple Music?

Je account is aan je Apple ID gekoppeld en je moet in de proefperiode actief je abonnement beëindigen als je na drie maanden je wilt afmelden. Als je geen betaalinformatie in je account hebt achtergelaten, moet je dit activeren voordat je door kunt gaan. De koppeling met iTunes en je Apple ID is begrijpelijk, maar ook meteen één van de grootste frustraties. Veel liever hadden we gezien dat Apple Music een apart programma was geweest met een aparte login-mogelijkheid.

Apple Music draait om het bepalen wat jij leuke muziek vindt. Aan de hand van jouw voorkeuren zal de dienst je nieuwe muziek voorschotelen. Als eerste vraagt Apple je dan ook om op een paar bolletjes met muziekstijlen en artiesten te klikken. Dingen die je niet bevallen, klik je weg.

 

© PXimport

Apple Music op de iPhone werkt een stuk fijner.

Connect en Beats

Apple heeft zijn geflopte dienst Ping nog maar eens nieuw leven ingeblazen en een afgeleide verschijnt nu als Connect in iTunes. Connect is wel een stuk helderder qua concept dan zijn voorganger; het is er voor bedoeld om artiesten optimaal met fans te laten communiceren. Op een artiestenpagina klik je op Volg om updates van de artiest te zien. Helaas zijn er nog maar weinig artiesten die updates via Connect plaatsen en de vraag is in hoeverre een nieuw sociaal netwerk nog zin heeft. SoundCloud, Twitter, Tumblr en Facebook zijn voor artiesten prima platforms om met fans te communiceren. Het is in iTunes op de computer bovendien niet mogelijk om in één oogopslag te zien welke artiesten je volgt. Op de iPhone of iPad vind je de dienst terug in de Muziek-app, over het algemeen werkt de mobiele app een stuk fijner. Beats 1, het nieuwe radiostation van Apple, beluister je als je in de app op Radio tikt.

Conclusie

Apple Music is laat met zijn streaming-dienst en het valt maar te bezien of gebruikers van plan zijn hun Spotify-account op te zeggen. Nieuwe muziek ontdekken is met de dienst wel een stuk beter dan dat van de concurrentie en de toevoeging van Connect en Beats maken Apple Music een interessante dienst. Als je een Apple ID hebt en bereid bent om je betaalgegevens bij Apple achter te laten, kun je Apple Music drie maanden gratis uitproberen.

 

© PXimport

Apple Music is op je desktop-pc geïntegreerd in iTunes.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Drie maanden gratis proefversie

Nieuwe muziek ontdekken

Connect is veelbelovend

Beats Radio

Minpunten

Nog geen Android-versie

Connect heeft nog weinig gebruikers

Integratie met iTunes soms onoverzichtelijk

Conclusie

Specificaties ------------- **Prijs** € 9,99 per maand (eerste drie maanden gratis) **Taal** Nederlands **OS** Pc, Mac, iOS **Website** [Apple.com/](http://www.apple.com/nl/music/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten