HTC 10: Alles wat je moet weten

© PXimport

HTC 10: Alles wat je moet weten

Smartphone & tablet

Geplaatst: 14 april 2016 - 05:47

Aangepast: 14 december 2022 - 12:05

Redactie

HTC kondigt aan dat zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC 10, vanaf volgende maand in de Nederlandse winkels ligt. Wij zetten de belangrijkste weetjes over de releasedatum en specificaties voor je op een rij, en bekijken de meest opvallende ontwikkelingen van de HTC-reeks.

HTC 10: De releasedatum en prijs

Er zal slechts één versie uitkomen van de HTC 10. Deze versie heeft een scherm van 5.2 inch met een Curve edge Gorilla Glass, dit betekent dat er een lichte buiging in het glas zit die een extra dimensie moet geven aan het scherm. De smartphone is zogenoemd een unibody, wat staat voor één geheel. Het is gemaakt van metaal en heeft zowel een voor- als achtercamera, waarbij je met de achtercamera zelfs 4K-beelden kunt schieten.

© PXimport

De 10 in HTC 10 staat (volgens de fabrikant) voor perfectie.

De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en de smartphone draagt 4GB aan werkgeheugen met zich mee. Uitgerust met een Snapdragon 820 quad core (2.2 GHz). De HTC 10 heeft Hi-Res audio, en past dit zelfs toe bij het opnemen van audio. De audio is dan weer te beluisteren via de 3.55 mm stereo audio jack. Daarnaast bedraagt de HTC 10 over BoomSound wat bekend is van eerdere generaties. De HTC 10 draait op Android 6.0 Marshmallow icm HTC Sense 8.

De HTC 10 zal vanaf begin mei in de winkels liggen en moet zo'n 749 euro gaan kosten.

HTC 10: De functies en hardware

Waar velen fabrikanten het toch niet aandurfden om zich te mengen met de usb-type-c poort, heeft HTC wel deze stap genomen. Hiermee kan sneller worden opgeladen en deze heeft een omkeerbare functie, hierdoor zal het gebruiksgemak groeien. Ook komt de HTC 10 met een micro-sd-slot dat ervoor zorgt dat je de opslagcapaciteit van de smartphone kunt uitbreidden tot wel 2 TB.

De HTC BoomSound is in Hi-Fi Edition aanwezig bij de HTC 10. Dit is een speciaal geluidssysteem dat zorgt voor een betere geluidskwaliteit. Hij is iets anders dan bij de vorige editie maar niet minder goed. Zeker nu de HTC 10 is uitgerust met Hi-Res audio is dit een eigenschap waarmee de HTC 10 zeker zal gaan scoren.

Wat de HTC 10 ook onderscheidt van andere telefoons is de hoeveelheid bloatware, deze is namelijk minimaal. Door de samenwerking tussen HTC en Google zijn een hoop onnodige apps bespaard gebleven en is de telefoon direct uit de doos een stuk schoner. Waar je bij heel veel fabrikanten twee apps hebt voor de mail, twee browsers hebt, twee navigatiesystemen is bijna alles bij de HTC afgesteld op de Google apps.

© PXimport

De HTC 10 heeft nauw samengewerkt met Google.

De geruchten gaan dat de HTC 10 zo'n twee dagen mee moet kunnen gaan op één volle batterij. Ook is er een Quick Charge 3.0 die ervoor moet gaan zorgen dat de telefoon in 30 minuten voor de helft kan worden opgeladen. Voor de gebruikers die velen uren met hun telefoon in de weer zijn is dit natuurlijk ideaal.

HTC 10: De camera

De HTC 10 is uitgerust met een 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en laserautofocus.Er gaan geruchten dat de HTC 10 gebruik zal gaan maken als dezelfde sensor, de Sony IMX377, die ook te vinden is in de Nexus 6P en 5X. De camera maakt gebruik van een diafragma van f/1,8, waardoor de camera lichtsterk zal moeten zijn.

De selfiecamera van de HTC 10 is uitgerust met een 5 megapixel camera met eveneens een diafragma van f/1,8. Hierdoor kan er redelijk veel licht worden opgevangen. Deze camera maakt ook gebruik van optische beeldstabilisatie waardoor je foto's ook een stuk scherper zouden moeten zijn dan de selfiecamera's van vorige edities.

Er kunnen met de HTC 10 ook 4k-video's worden geschoten waarbij het geluid, door middel van drie microfoons, in Hi-Res audio zal worden opgenomen. Ook is er nog steeds een Zöe-modus die ervoor zorgt dat je filmpjes kunt opnemen van 3 seconden om vervolgens je beste frame uit te kiezen voor een foto.

HTC 10: Het design

Zoals we eerder al zeiden is de HTC 10 gemaakt van een unibody, wat staat voor één geheel. Het is gemaakt van aluminium en heeft een glazen scherm. Op de achterkant van de HTC 10 zijn de randen mooi afgewerkt en heeft het een lekkere metalen uitstraling. De knoppen zijn goed verwerkt, er is zelfs onderscheid te maken tussen de aan- en uitknop en de volumeknoppen. De aan- en uitknop heeft namelijk een geribbeld knopje waardoor deze makkelijk te onderscheiden zijn.

© PXimport

De thuis-knop op de voorkant is niet in te drukken, deze is slechts voor de vingerafdruksensor.

Aan de voorkant is het beeld afgewerkt met Curve edge Gorilla Glass en is zit er in het glas een lichte curve. Hierdoor zou de telefoon lekker in de hand moeten liggen. Ook is hier een vingerafdruksensor in verwerkt, zoals die eigenlijk onmisbaar zijn bij de laatste generatie smartphones.

© PXimport

De achterkant is mooi afgewerkt en zou lekker in de hand liggen.

Er zijn een aantal hardwareknoppen toegevoegd aan de HTC 10, waarbij de middelste knop enkel als vingerafdruksensor werkt en je niet kunt indrukken. Hierdoor is er geen ruimte voor de speaker die daar eerst wel zat. Hierdoor hebben ze een oplossing gevonden door alsnog met twee verschillende speakers te werken, waarvan er een aan de bovenkant van de smartphone is te vinden en de ander is te vinden aan de onderkant van de smartphone. Hierbij is de bovenste speaker voor de hoge tonen en de onderste speaker voor de lagere tonen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000