5 tips om alles uit iBooks te halen op iPhone en iPad

De handige app iBooks zit standaard is het besturingssysteem van de iPhone en iPad. Het is een gebruiksvriendelijke app waarmee je boeken en pdfs' kunt lezen. Dit zijn vijf superhandige tips voor iBooks.

De app iBooks ziet er fraai uit zonder al te veel toeters en bellen. Toch zijn er aardige wat functies te vinden die het leesgemak bevorderen. Hier zijn vijf handige tips voor deze leesapp voor iPhone en iPad. Lees ook: 20 iPhone-geheimen onthuld.

1. Schuiven

In iBooks sla je pagina's om zoals je in een echt boek zou doen. Tik aan de rechterkant van de pagina om verder te bladeren en aan de linkerkant om terug te bladeren. Door te slepen zie je zelfs de pagina langzaam omkrullen. Vind je de opdeling in pagina's onzin en scroll je liever door het boek alsof het een website is, dan tik je op het aA-pictogram en vink je Schuifweergave aan.

2. Bladwijzers in iBooks

Vooral bij non-fictie-verhalen wil je nog wel eens een bepaalde pagina teruglezen. Gebruik hiervoor de functie Bladwijzer. Tik op het pictogram rechtsbovenaan en de pagina komt in een lijst te staan. Via het pictogram met de drie lijntjes rechts naast het woord Bibliotheek kom je in een menu waarin je het tabblad Bladwijzers kunt kiezen om alle bewaarde pagina's te bekijken. Ook de datum en het paginanummer worden vermeld.

3. Zoeken in iBook-teksten

Ben je op zoek naar een passage in een tekst, dan helpt de krachtige zoekfunctie. Selecteer eerst het boek of de pdf en tik dan op het zoek-pictogram. De resultaten worden per hoofdstuk weergegeven.

© PXimport

De zoekfunctie geeft een duidelijke lijst met resultaten.

4. Markering in iBooks

Markeringen zijn erg handig. Houd je vinger heel even op een tekst en veeg dan naar het eind van de tekst die als notitie moet worden opgeslagen. Je kunt ook je vinger iets langer vasthouden, oplichten, de selectie aanpassen en dan in het snelmenu voor Notitie kiezen. In het laatste geval kun je ook voor onderstrepen of een andere kleur van de tekst kiezen.

© PXimport

Gemarkeerde teksten zijn snel terug te vinden.

5. Notitie

Houd je vinger op een tekst, sleep de selectiepunten en kies Notitie om de tekst te bewaren met een bijhorende uitleg. Zowel markeringen en notities worden bewaard in het menu dat bereikt wordt via de drie lijntjes naast het woord Bibliotheek. Onder het tabblad Notities staan alle notities en markeringen.

© PXimport

De standaard instellingen zoals lettertypen en kleur kunnen aangepast worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten