Zo vind je de beste airfryer voor 4 personen

© JR-50

Zo vind je de beste airfryer voor 4 personen

Geplaatst: 17 maart 2024 - 09:37

Aangepast: 6 juni 2024 - 10:10

Redactie ID.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe airfryer die groot genoeg is voor 4 personen? Met een airfryer kun je op een gezonde manier allerlei snacks en gerechten bereiden. Met zoveel verschillende modellen op de markt helpen wij je uitzoeken welke airfryer het beste bij jouw gezin past.

Voor vierpersoonshuishoudens kan een airfryer een uitstekende aankoop zijn. Dit apparaat kan namelijk meer dan alleen het bereiden van snacks zoals friet en kroketten. In een airfryer maak je complete maaltijden klaar, zoals hele kippen en ovenschotels. Bovendien zijn de meeste airfryer-modellen niet groter dan een gemiddelde combimagnetron. Hierdoor is er ook in kleine keukens genoeg ruimte om het apparaat neer te zetten.

Eten opwarmen in de airfryer

© Ai Inspire

Een airfryer heeft een aantal voordelen ten opzichte van zowel een traditionele friteuse als een oven. In vergelijking met een friteuse, is een airfryer over het algemeen een gezondere keuze. Dit komt doordat er minder olie nodig is om voedsel in te bereiden. Dit resulteert in snacks en maaltijden met minder vet en calorieën. Veel gebruikers vinden dat de gerechten die in een airfryer zijn bereid net zo lekker of zelfs lekkerder dan gefrituurd voedsel. Dit komt door de hete luchtstroom die zorgt voor een extra knapperige textuur.

Lees meer: Airfryer vs. frituurpan: wat zijn de verschillen

Ten opzichte van een oven is een airfryer handiger en energiezuiniger. Airfryers zijn over het algemeen compacter dan ovens, waardoor ze sneller opwarmen en minder energie verbruiken. Dit maakt ze ideaal voor het snel bereiden van snacks en maaltijden. Daarnaast zijn airfryers vaak gemakkelijker schoon te maken dan traditionele ovens en friteuses. Dit komt doordat veel onderdelen vaatwasserbestendig zijn en er geen olie gefilterd hoeft te worden.

Lees meer: Airfryer of oven: waar bespaar jij meer mee

Meld je aan en ontvang het Airfryerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Airfryerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Wanneer je een nieuwe airfryer aanschaft, is het allerbelangrijkste om een model te kiezen met de juiste capaciteit voor jouw huishouden. Voor een gezin van vier personen raden we een airfryer aan met een inhoud tussen de 4 en 5 liter. Dit komt overeen met ongeveer 1 tot 1,3 kilo aan voedsel dat je per keer kunt bereiden. Met een dergelijke capaciteit kun je in één keer voldoende frietjes, kipstukjes of andere snacks voor het hele gezin bakken, zonder dat je meerdere keren hoeft te bakken. Als vuistregel houd je aan dat een bakcapaciteit van 250 gram per persoon voldoende is.

Gebakken frietjes in een airfryer

© Hazal

Naast dat je de juiste capaciteit kiest afgestemd op de grootte van je huishouden, is het vermogen van belang voor de snelheid van de bereidingen. We raden aan om een model te nemen met een vermogen van minimaal 1500 Watt. Zo’n krachtig model warmt snel op en kan de warme lucht ook snel en effectief rondom het voedsel circuleren. Hierdoor zijn de bereidingstijden lekker kort, zelfs als je meerdere porties tegelijk bakt. Een krachtig model is efficiënter.

Ook het gebruiksgemak is belangrijk bij een airfryer die je dagelijks gaat gebruiken. Kies bij voorkeur een model met handige functies zoals voorgeprogrammeerde standen voor veelvoorkomende gerechten, een ingebouwde kookwekker en automatische uitschakeling. Zo hoef je de bereiding niet constant in de gaten te houden, maar weet je zeker dat alles op tijd klaar is en het apparaat automatisch uitschakelt.

Welke airfryer past bij jou?

Inventum GF500HLD

De Inventum GF500HLD is een veelzijdige airfryer van vijf liter die geschikt is voor huishoudens tot ongeveer vier personen. Het apparaat beschikt over acht voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende bereidingswijzen, van frituren tot grillen. Het hoge vermogen van 1700 watt zorgt voor een vlotte bereiding van flinke porties.

Positieve punten van deze airfryer zijn het gebruiksgemak (dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen) en overzichtelijke bediening. Ook op het gebied van veiligheid scoort de airfryer goed met zijn antislipvoetjes, koelblijvende buitenkant en ingebouwde oververhittingsbeveiliging.

Deze airfryer doet alles wat je van een airfryer mag verwachten en is dan ook als beste koop uitgeroepen door de Consumentenbond. Voor vierpersoonshuishoudens die regelmatig gebruikmaken van hun airfryer is dit zeker een geschikte optie.

0

Powered by

logo

Princess 182074

De Princess 182074 Double Basket Airfryer is, zoals de naam al verklapt, een airfryer met twee manden! Door die dubbele mand van elk 4 liter bereidt deze airfryer moeiteloos twee gerechten tegelijk. Zo geniet het hele gezin van een complete maaltijd zonder wachttijd.

Het touchscreen biedt individuele bediening van beide manden. Kies een van de acht voorgeprogrammeerde instellingen of pas temperatuur en tijd zelf aan per mand. De twee krachtige verwarmingselementen van samen 2400 watt zorgen voor een snelle bereiding.

Ook het reinigen verloopt moeiteloos dankzij de antiaanbaklaag en vaatwasserbestendige onderdelen. Het grootste voordeel van deze airfryer is de sync-functie. Hiermee lopen de bereidingstijden van twee verschillende gerechten perfect synchroon, zodat alles tegelijk op tafel staat. Ideaal wanneer je zowel friet als een lekker stuk vlees wilt bereiden die verschillende baktijden hebben.

Deze airfryer is ideaal voor gezinnen die van plan zijn om hun airfryer voor meer dan alleen friet te gebruiken.

0

Powered by

logo

Philips Premium Smart Sensing Airfryer

De Philips Premium Smart Sensing Airfryer HD9867/90 is een slimme airfryer die aan de hand van de zogeheten Smart Sensing-technologie zelf de tijd en temperatuur instelt van (een hoop) gerechten. De bodem is voorzien van het gepatenteerde stervormige ontwerp waardoor deze airfryer vergeleken met die andere merken sneller eten bakt. Zaken als friet, drumsticks en een hele kip kan het apparaat uit zelfzelf gaar en krokant grillen.

De man heeft een inhoud van 7,3 liter en kan maximaal 1,4 kilo aan friet tegelijk bakken, ideaal dus voor een gezin van vier of de visite. Alle verwijderbare onderdelen mogen in de vaatwasser.

 De airfryer is voorzien van een gaasmand, die de eerder geïntroduceerde roostermand uit oudere modellen vervangt. De nieuwe mand zou makkelijker schoon te houden moeten zijn.

Met zijn 7,99 kilo is dit wel een zwaar apparaat dat bovendien best wat plek inneemt. Hierdoor past hij minder makkelijk in een keukenkastje dan compacte modellen. Hij is vooral geschikt voor gezinnen die meerdere keren per week iets in de airfyer willen maken en hem daarom op het aanrecht hebben staan.

0

Powered by

logo

Toch niet overtuigd? Bekijk ook deze opties

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten