Video: is elektrisch koken goedkoper dan gas?

Video: is elektrisch koken goedkoper dan gas?

Keukenapparatuur

Geplaatst: 9 oktober 2022 - 15:17

Aangepast: 21 oktober 2022 - 10:03

Redactie

Door de hoge gas en elektraprijzen is het niet gek om ook eens stil te staan bij het energieverbruik in de keuken. Vooral bij de kookpitjes kun je je afvragen wat nou eigenlijk omgerekend meer kost: elektrisch koken met inductie of keramische platen, of koken op gaspitjes.

Kostenbesparing in de keuken is prima mogelijk. Bijvoorbeeld door kleinere pannen te gebruiken en waar mogelijk de pannen met een deksel af te sluiten om zoveel mogelijk warmte in de pan te behouden.

Omdat vooral de kosten voor gas uit de bocht zijn gevlogen, kun je je afvragen hoe dit zich verhoudt met de eveneens hoge elektraprijzen. Wat is de meest kostenefficiente methode om op te koken? Je gaspitjes? Keramische plaat? Of toch koken op inductie?

In onze calculator-video leggen we je uit wat de verschillen zijn in verbruik en kosten.

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000