Consumenten testen: Philips 7000 Series waterkoker - Absoluut een aanrader

© Philips

Consumenten testen: Philips 7000 Series waterkoker - Absoluut een aanrader

Geplaatst: 26 mei 2024 - 12:07

Partnerredactie

Een waterkoker kookt water, toch? Dat is natuurlijk helemaal waar, maar daar is nog lang niet alles mee gezegd. Er zijn namelijk waterkokers op de markt die nét even wat meer kunnen. Eén daarvan is de Philips 7000 Series Waterkoker HD9396/90. Meer over die extra's lees je in dit artikel, net als het oordeel van het Review.nl Testpanel, dat de waterkoker een aantal weken getest heeft.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Philips

Eerst wat over het apparaat zelf. Natuurlijk is de belangrijkste taak van een waterkoker het koken van water, maar soms is het beter om het water tot een bepaalde temperatuur te verhitten zónder dat het aan de kook komt, bijvoorbeeld bij specifieke koffie- of theedranken.

En dat is precies waar de 7000 Series in uitblinkt. Op het digitale display wordt namelijk tot op de graad nauwkeurig getoond hoe warm het water in de waterkoker is. Op het apparaat zitten zes temperatuurstanden, tussen de 40 en 100 graden Celsius, zodat je het water kunt verwarmen zonder dat het gaat koken – handig of zelfs nodig voor bepaalde dranken en voedsel.

Consumenten testen: Philips 7000 Series waterkoker - Absoluut een aanrader-BFKB0XLKR46vg0t5w1HpoQ

© Philips

Bovendien beschikt de 7000 Series waterkoker over een warmhoudfunctie. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, zorgt de waterkoker ervoor dat het water precies op die temperatuur blijft, ook als je nog even met iets anders bezig bent.

De dubbele isolatielaag zorgt ervoor dat de warmte binnenin langer wordt vastgehouden zonder dat dat extra energie kost. Daarbij blijft de buitenkant koel genoeg om vastgepakt te worden. De behuizing is van roestvrij staal gemaakt en is dus erg duurzaam. Bovendien is roestvrij staal makkelijk schoon te maken.

Tot slot zijn er nog enkele handige extra's in de waterkoker gebouwd, zoals een deksel met veerontgrendeling, een snoer dat rond de voet wikkelt en droogkookbeveiliging voor als je het apparaat per ongeluk aanzet met weinig water.

Al die functies zijn ook uitgeprobeerd door het Review.nl Testpanel, dus we gaan snel kijken wat er uit de testperiode is gekomen.

Eerste indruk

Natuurlijk is het uiterlijk van keukenapparatuur van onderschikt belang aan de werking, maar als je hem toch de hele dag op je aanrecht hebt staan, is het wel fijn als hij er goed uitziet. Het testpanel is daar unaniem over: de zwarte afwerking in combinatie met de roestvrijstalen behuizing zorgen ervoor dat de 7000 Series een mooi apparaat is om te zien. "Wat direct opvalt is de strakke, simpele vormgeving, waardoor het een mooi item is om aan de keuken toe te voegen," aldus een van de testers. 

Gebruik

Uiteindelijk draait alles natuurlijk om het gebruik. Een van de testers verwoordt het lekker bondig: "Het is echt een mooi en praktisch apparaat." De tester gebruikt de waterkoker vooral bij kruidenthee. "Dan mag het water niet koken. Ik gebruik dan water van 80 graden, op het handvat kun je mooi zien hoe heet het is."

De uitgebreide functies waren zelfs een beetje wennen voor een deel van het testpanel. "Ik kende alleen oude waterkokers met maar één knop, maar ik was na twee dagen gewend en ik vind het heel fijn om de temperatuur te kunnen aflezen." Daar is de rest van het panel het mee eens: "De temperatuurinstelling is ideaal," zegt een van hen, en een ander: "Ik had het niet verwacht, maar ik gebruik de temperatuurinstelling nu dagelijks. Het geeft bij opgietkoffie en kruidenthee een veel betere smaak."

Ook de warmhoudfunctie viel in de smaak bij het testpanel. "Dat is ideaal," zegt een van de testers, "de functie schakelt automatisch in als het water klaar is, en houdt het ongeveer een kwartier op temperatuur." Dat vonden andere testers ook: "Ik vind het fijn dat het water lang warm blijft, ook door de dubbele wand," aldus een van hen. Die dubbele wand werd ook gewaardeerd een andere tester: "Het is fijn dat de buitenzijde niet heet wordt als het water is gekookt."

Tot slot wordt de anti-droogkookfunctie zeer gewaardeerd. "Als er geen water meer in zit, schakelt het apparaat zichzelf uit," vat een van de testers het samen. Ook een aantal andere testers noemde specifiek deze functie als pluspunt.

Consumenten testen: Philips 7000 Series waterkoker - Absoluut een aanrader-AJj-BYTxR0Sk1vrMpdTarQ

© Philips

Extra's

Kleine dingetjes maken van de Philips 7000 Series Waterkoker HD9396/90 een nog betere waterkoker. "Het water is snel op de gewenste temperatuur en qua geluid is de 7000 Series een stuk stiller dan mijn huidige waterkoker," zegt een van de testers. Het lange snoer wordt ook een aantal keer als pluspunt genoemd, net als de eenmalige, harde piep die aangeeft dat het water op de juiste temperatuur is. Bovendien beschikt de waterkoker over handige markeringen die aangeven hoeveel kopjes je kunt vullen met een bepaalde hoeveelheid water in het apparaat.

De gebruiksaanwijzing had volgens een aantal testers wat simpeler gekund, en een paar van hen hadden liever gezien dat het deksel volledig open kon, maar daar staat tegenover dat de inhoud van 1,7 liter en de temperatuurindicatie weer erg in de smaak vielen.

Conclusie

Waterkokers moeten natuurlijk goed zijn in het koken van water, maar met de Philips 7000 Series Waterkoker HD9396/90 krijgt dat een heel andere dimensie. De zes temperatuurinstellingen werden unaniem als groot voordeel genoemd door het testpanel, vooral door fervente theedrinkers, waarbij het beter is als het water niet volledig aan de kook is.

De warmhoudfunctie, waarmee het water tot wel een kwartier op de juiste temperatuur wordt gehouden, werd ook vaak genoemd als groot voordeel, net als de beveiliging tegen droogkoken, waarbij het apparaat zichzelf uitschakelt als er geen of weinig water meer in zit. Het deksel had wat handiger in elkaar gezet kunnen worden, en de gebruiksaanwijzing is ietwat summier, maar alle belangrijke functies konden op veel goedkeuring van het panel rekenen.

Het is daarom dat de Philips 7000 Series Waterkoker HD9396/90 door het Review.nl Testpanel wordt gewaardeerd met een 8,0 als gemiddeld eindcijfer. Afsluitend, rechtstreeks vanuit het testpanel: "Voor mij is dit de ideale waterkoker, het product heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en het is absoluut een aanrader."

Ontdek de Philips 7000 Series waterkoker

op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten