Onder de klassieke rpg-fans is de Ultima-reeks een begrip. Eén van de populairste delen in deze reeks is het vierde deel: Quest for the Avatar. Dit deel wordt door niemand minder dan BioWare weer in een nieuw jasje gestoken.

De vernieuwde Ultima 4 game zal 'Ultima Forever - Quest for the Avatar' gaan heten en vertelt één van de meest bijzondere avonturen van The Avatar, de held in het Ultima-universum. De Avatar moet op zoek gaan naar de 8 deugden (Virtues) die je een goed persoon maken. Op deze zoektocht in de fantasy-wereld van Brittania zal de held moeten vechten met allerlei monsters, vele reizen ter land, ter zee en in de lucht moeten maken en vele kerkers uitkammen.

Ultima IV vernieuwd

De vernieuwde Ultima IV game zal een actie-rpg zijn waarin je een 'Fighter' of een 'Wizard' kan spelen. De game zal gratis te spelen zijn via Electronic Arts 'Play-4-Free'-service. De game wordt ontwikkeld voor de pc en de iPad en zal behalve een single-player modus ook een multi-player modus bevatten. Deze zal 'cross-platform' zijn zodat het niet uitmaakt of je de game op de pc of op de iPad speelt. De multi-player modus is overigens nieuw. Die zat niet in het origineel.

De game zal volledig gratis te spelen zijn, maar je kan het jezelf gemakkelijker maken door via microtransacties jezelf zaken toe te eigenen. Zo kun je bijvoorbeeld een boot bemachtigen door vele quests te voltooien, maar je kan de boot ook bemachtigen door een kleine aankoop te doen. Of dit verdien-model gaat werken valt te betwijfelen. Rpg-gamers zijn immers gek op quests, hoe meer hoe beter.

Ultima Forever releasedate

Er is nog geen concrete releasedate aangekondigd van Ultima Forever - Quest for the Avatar, maar BioWare geeft aan dat de game snel uit zal komen. Voor wie niet kan wachten: het origineel is via Gog.Com gratis te downloaden.

Voor meer informatie over de vernieuwde Ultima 4 game kun je op UltimaForever.com terecht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000