Zo vind je de perfecte film of serie op Netflix

© PXimport

Zo vind je de perfecte film of serie op Netflix

Geplaatst: 15 februari 2020 - 08:07

Aangepast: 25 november 2022 - 08:35

Stefanie Katzenbauer

De keuze is reuze op Netflix. Daarom kan het soms best lastig zijn om de perfecte film of serie te vinden voor een avondje ‘Netflix and chill’. Zo kun je de perfecte film en serie vinden op Netflix.

Verlaat het homescherm

Op je homescherm worden allerlei lijsten weergegeven met films en series op basis van wat Netflix pusht om gezien te worden én op basis van je eerdere kijkgedrag. Dat betekent dat je in deze lijsten dus niet het volledige aanbod te zien krijgt. Grote kans dat je dus iets over het hoofd ziet. Ga dus uit het thuisscherm en ga juist zoeken in de categorieën. Wanneer je deze weergeeft op blokweergave (dit kan vanaf je laptop) en dan sorteert van A tot Z, zie je het volledige aanbod van wat Netflix te bieden heeft in dat genre.

Gebruik de codes

In vrijwel alle Netflix kijktips artikelen worden de ‘geheime Netflix codes’ genoemd. Dit zijn de codes die je in je browser kan plakken om op een heel specifiek genre film of serie te zoeken. Een uitgebreide lijst van deze codes vind je hier.

Schoon je verder kijken lijst op

Wil je betere suggesties krijgen van Netflix maar krijg je nu alleen maar prut voorgeschoteld? Dan is dat waarschijnlijk omdat er een hoop pulpfilms in jouw ‘verder kijken’ lijst staan. Schoon deze op om Netflix als het ware te resetten. Hoe je je kijklijst opschoont, leggen we in dit artikel uit.

'Meer zoals dit'

Op sommige platformen biedt Netflix de mogelijkheid om aanbevelingen te bekijken. Als je dus een film of serie hebt gezien die erg bevalt, kun je kijken bij het aanbod ‘meer zoals dit’. Op tablets met Android kom je bij deze optie door op het informatie icoontje naast de film of serie te tikken. Naast afleveringen vind je daar de optie met aanbevelingen. Op je laptop kun je op het pijltje naar beneden klikken en dan in het drop down menu deze optie vinden.

Meer zoals dit

© PXimport

Gebruik roulette

Kun je echt geen keuze maken? Dan kun je altijd nog een Netflix roulette site gebruiken. Dit soort sites (ook vaak te downloaden als app) geven je de mogelijkheid te fileren op genre en bijvoorbeeld IMDB-beoordeling, en zoeken dan een film voor je uit. Overigens gaan dit soort sites wel uit van een Amerikaans aanbod, dus het zou kunnen dat je een paar pogingen moet wagen voordat je een film hebt gevonden die ook onder het Nederlandse aanbod valt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000