Zo blokkeer je iemand op Instagram

© PXimport

Zo blokkeer je iemand op Instagram

Geplaatst: 24 november 2021 - 15:18

Aangepast: 14 december 2022 - 12:45

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Niet iedereen kan het goed met elkaar vinden op social media. Ben jij even helemaal klaar met het gezeur van bepaalde mensen op Instagram? Dan kun je ze blokkeren. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Het klinkt een beetje kinderachtig, want wat doet het ertoe wie de ander als eerste blokkeert op Instagram? In de realiteit blijkt het toch best een vervelend euvel, want als je te maken hebt met iemand die er op uit is om je een hak te zetten, dan kan deze persoon je keer op keer deblokkeren, iets kwetsends posten, en je vervolgens snel weer blokkeren. Je kunt dan niet reageren, sterker nog, je kunt het profiel van deze persoon niet eens zien, want hij / zij heeft je geblokkeerd. Sta je dan machteloos? Gelukkig niet!

instagram blokkeren

© PXimport

Blokkeren

Er is een trucje waarmee je alsnog iemand kunt blokkeren die jou geblokkeerd heeft. Het is heel eenvoudig, maar vereist wel dat je de persoon in kwestie nog éénmaal een berichtje stuurt. Ga op Instagram naar een bericht dat je met de persoon in kwestie zou willen delen (tip: prima moment om nog een laatste statement te maken). Tag de persoon die je wilt blokkeren in dit bericht. Wanneer je dit doet, verschijnt er bovenin beeld Bericht verzonden naar... met daarachter de profielnaam van de persoon die je hebt getagd. Nu moet je snel zijn, voor de tekst verdwijnt, moet je drukken op deze profielnaam. Je komt dan op een soort tussenpagina terecht, wat niet het profiel is van de persoon in kwestie, maar wél een pagina met rechtsboven een pictogram met de letter i. Druk je op dit pictogram, dan krijg je de optie om dit profiel te blokkeren. En voila, afgelopen zijn de pesterijen.

Beperkt blokkeren

Wil je iemand niet volledig blokkeren, maar wil je enkel voorkomen dat hij of zij niet meer irritante reacties achterlaat bij je foto's of video's? Ga dan binnen de Instagram-app naar de instellingen en tik op Privacy en vervolgens op Reacties. Tik naast Reacties blokkeren van op Mensen en voer de naam in van de persoon die je wilt blokkeren en tik vervolgens naast de naam op Blokkeren. Krijg je spijt? Dan kun je de persoon in kwestie altijd deblokkeren.

Negeren

Ben je het gewoonweg even zat om telkens berichten of Instagram Verhalen van een bepaald persoon voorbij te zien komen, dan kun je deze ook dempen. Ga naar het profiel van degene die je wilt negeren en tik op de drie puntjes rechtsboven. Hier vind je de optie Dempen. Tik hierop en je krijgt de keuze om berichten of verhalen te negeren, of allebei.

Minder rigoureus is de optie om een Beste Vrienden-lijst aan te maken. Open de Instagram-app op je Android-toestel of je iPhone en klik op je profiel rechtsonder in het scherm. Tik in de iOS-app op je gebruikersnaam bovenaan en vervolgens op Goede vrienden toevoegen. Gebruik je de Android-app van Instagram, dan kun je vanuit je profielpagina op de drie horizontale streepjes (rechtsboven in het scherm) drukken. In het menu dat tevoorschijn komt zie je Goede vrienden staan. Klik daarop.

Heb je nog geen favorietenlijst aangemaakt, dan zie je de Aan de slag-knop. Tik erop en je ziet vervolgens een reeks suggesties van personen die je kunt toevoegen aan de lijst. Je kunt ook vrienden opzoeken. Heb je je lijst samengesteld, tik dan op Lijst maken.  Als je een lijst hebt opgesteld met je beste vrienden, dan krijg je de optie om verhalen enkel met deze groep mensen te delen.

Heb je het eigenlijk helemaal gehad met Instagram, dan kun je natuurlijk ook je account verwijderen of deactiveren. Hoe je dat doet, leggen we in dit artikel uit. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000