Zo plan je je complete vakantie in Google Trips

© CIDimport

Zo plan je je complete vakantie in Google Trips

Geplaatst: 20 september 2016 - 08:52

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:06

Redactie

Google komt met een app waarmee je in één keer een complete reis kunt plannen. Met Google Trips heb je alle informatie over je vakantie zoals je boekinggegevens bij elkaar, maar vind je ook nieuwe informatie over een stad of land zoals waar je kunt eten en wat je met fooien moet doen.

Het handige aan Google Trips is dat je er in één keer een complete vakantie of trip mee kunt boeken, maar ook dat je die offline kunt opslaan zodat je de app in het buitenland kunt gebruiken.

Google Trips is te downloaden voor Android en iOS, maar helaas niet voor Windows Phone. Let op: Voorlopig is de app alleen nog in het Engels te gebruiken.

Voor Android:Voor iOS:

© CIDimport

© CIDimport

Je trip plannen

Om je trip te beginnen kun je bovenin een stad invullen waar je heen wil, maar je kunt ook eerder gemaakte reizen bekijken. Die eerdere reizen zijn gebaseerd op onder andere je locatie- en fotogeschiedenis in applicaties als Maps of Google Foto's.

© CIDimport


 

Zodra je de stad hebt gekozen die je gaat bezoeken, kun je beginnen met het plannen van je trip (en let ook even op het detail waarbij je de Fernsehturm in Berlijn kunt zien!). Je klinkt op 'Create trip', en vult daar de gegevens over je verblijf in. Via 'Add destination' kun je nieuwe steden toevoegen als je er meerdere op één vakantie bezoekt. Klik vervolgens op 'Done'.
 

© CIDimport


 

Je komt weer terug in het beginscherm waar je nu je planning kunt beginnen. Je ziet hier een aantal blokken staan, zoals 'Food & Drink' of 'Day Plans' ('Dagplanningen'). Kijk maar eens bij 'Food & Drink' om te zien wat er gebeurt.
 

© CIDimport

© CIDimport


Je ziet een overzicht van lokale specialiteiten, en informatie over het eten in de Duitse hoofdstad. En ja, natuurlijk is dat currywurst!

Restaurants

Je wilt natuurlijk niet alleen weten wát je kunt eten, maar ook wáár je de culinaire hoogstandjes kunt vinden. Dat kan door boven naar 'Top spots' te gaan. Je vindt dat restaurants in de omgeving, die gebaseerd zijn op de gegevens van Google Maps. Dat betekent dat je ook gelijk reviews te zien krijgt, inclusief de beoordelingen van gasten.
 

© CIDimport


 

Openbaar vervoer

Vanuit het beginscherm kun je ook naar 'Getting around'. Daar zie je vooral veel informatie over het openbaar vervoer in de stad waar je bent, zoals wat je met treinkaartjes moet doen en wat die kosten (en wat de boete is als je ze vergeet te kopen). Je vindt er bovendien informatie over bustijden, over de kosten van taxi's, en wat je het beste kunt doen als je op het vliegveld landt.

Hetzelfde geldt voor het kopje 'Need to know', waar praktische informatie staat over het land zoals het landelijke alarmnummer, de dichtsbijzijnde ziekenhuizen, en waar je geld kunt pinnen.
 

© CIDimport

© CIDimport


Reserveringen vanuit Gmail

Een interessante optie in de app is 'Reservations'. Door Trips met je Google-account te gebruiken, krijg je hier je boekingsbevestigingen te zien van bijvoorbeeld je hotel of je vlucht. Die worden direct gegenereerd door Google, door te zoeken in Gmail. Dat is een feature die Google al langer gebruikt in apps als Inbox, een slimme variant van Gmail.
 

© CIDimport


 

Complete dagplanningen maken

Ook erg handig voor wanneer je wil weten wat je op een dag moet doen, is de 'Day plans'-optie. Daarin staat automatische en door andere gebruikers gegenereerde dagtripjes waarmee je in één keer een hele planning kunt maken voor een dagje uit.

Door op één van de voorgestelde 'Day plans' te klikken, krijg je een kaart met alle bezienswaardigheden erop. Klik je daarop, dan krijg je ook hier informatie te zien over een attractie zoals de openingstijden en eerdere beoordelingen van anderen. Er staat daar bovendien een knop waarmee je de trip voor jezelf kunt aanvullen, als je bijvoorbeeld ergens wel of niet heel wil.
 

© CIDimport

© CIDimport


Je kunt de trips via het logootje linksboven ook aanpassen op wanneer je ergens heen wilt. Stel dat je bijvoorbeeld alleen een ochtend wil gaan, of juist een volle dag, dan kun je dat hier invullen. Je kunt er ook aangeven op welke dag van de week je gaat.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000